Danijela Martinović otkrila istinu o mjesec dana šutnje: "Meni se sve srušilo"

Danijela Martinović otkrila istinu o mjesec dana šutnje: "Meni se sve srušilo"
Foto: Index

"UČIM pažljivije birati riječi", priznala nam je, nakon silnih krivo protumačenih izjava i naslova, Danijela Martinović. Najtiražnija hrvatska pjevačica, dvostruka predstavnica na Eurosongu i vlasnica najvećih hitova zabavne glazbe suočila se s brojnim dezinformacijama o svom privatnom životu i duhovnom putu, a sve ih je jednom zauvijek odlučila riješiti u nevjerojatno iskrenom videointervjuu, u kojem bez ustručavanja govori o najtežim trenucima i najvećim iskušenjima u svojem životu. 

"U jednom trenutku sam čak rekla - zašto ovo uopće radim? Zašto uopće pričam nešto kad stalno riskiram da ću biti krivo shvaćena ili namjerno krivo interpretirana ili površno predstavljena?" rekla nam je Danijela, referirajući se na napise o tome da odlazi u samostan. Oni su, kaže, potpuno netočni, a izvađeni su iz konteksta zbog njezine priče o šutnji, kojoj se morala prikloniti zbog medicinskih razloga, ali u kojoj je, potpuno neočekivano, pronašla i snagu za novu životnu fazu.

"Pukla mi je kapilara u samoj glasnici, a rehabilitacija tada nije bila obavljena na pravi način i vjerojatno se to produžilo. Identična stvar mi se dogodila prije nekoliko godina pred rasprodanom dvoranom u Makedoniji na tonskim probama, gdje je moja predraga prijateljica Kaliopi došla po mene i odvela me na Hitnu pomoć", priča Danijela i otkriva da se rasplakala kad joj je doktor prepisao mjesec dana stopostotne šutnje.

"Mislim da je to najveće iskustvo moga života. Nisam imala psihološku pomoć, nekoga tko bi mi rekao da se ne moram bojati... U tom trenutku meni glas nije samo glas, meni je glas sve! To je moj identitet, to je moj život, to je moje postojanje, ništa izvan toga ja u tom trenutku ne znam, dakle, meni se ruši kompletno sve", kaže Danijela i priznaje da je upravo tad počela njezina najveća životna transformacija.

To, naravno, nije prvi put da se susrela sa životnim propitkivanjima - događala su se i u vrijeme najveće slave, kad se susretala s brojnim, ponekad i bolnim lažima. "Tu je počelo to poniranje. Na mene je nalijepljena etiketa pjevačice, ali onda ti kao paše kad si uspješna pjevačica. Ali tek tako napraviš nekakav korak koji se široj javnosti protumači kao pogrešan, netko ti samo odlijepi etiketu i nalijepi etiketu propala pjevačica i ti, ako se identificiraš s time, više nemaš pojam tko si nego neprekidno ovisiš o odobravanju. To postaje ovisnost", kaže nam Danijela i dodaje: "Tu je počelo moje duboko propitkivanje o tome što sam zapravo ja, tko sam zapravo ja."

U videointervjuu pogledajte i tko joj je pomogao u najtežim trenucima te zašto je baš sad počela pohađati satove hip-hopa!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara