Daria Kinzer nastavlja turneju po Europi, u Moskvi će snimiti i rusku verziju "Celebrate"

Daria Kinzer nastavlja turneju po Europi, u Moskvi će snimiti i rusku verziju "Celebrate"

Foto: HTV

DARIA KINZER, hrvatska predstavnica na ovogodišnjem Eurosongu, u subotu kreće na ostatak velike turneje po Europi tijekom koje će predstaviti "Celebrate", englesku verziju pjesme "Lahore", kojom će nas predstavljati u Dusseldorfu. Uoči odlaska na turneju, Daria je danas uvježbavala koreografiju sa Tamarom Curić i Larisom Lipovac.

Prva etapa na Darijinoj europskoj turneji je Amsterdam, gdje već sutra, 9. travnja, nastupa na mini-Eurosongu, emisiji "Eurovision in concert", na kojemu će nastupiti predstavnici 20-ak zemalja koje će se natjecati u Njemačkoj. Cijeli taj događaj koji se smatra uvertirom u "pravi" Eurosong , a okupit će nekoliko tisuća ljudi u publici te će ga prenositi i nizozemska televizija.

Daria će u Moskvi snimiti i rusku verziju pjesme "Celebrate"

Već u ponedjeljak, 11. travnja, Daria kreće u Moskvu gdje će se susresti sa novinarima i održati cijeli niz promotivnih aktivnosti. U Moskvi će također održati i probe za nastup sa ruskim iluzionistom Sergejem Voroncovim uoči njegovog odlaska u Pariz. Daria će u Moskvi snimiti i rusku verziju pjesme "Celebrate", a ovih je dana dovršila i snimanje njemačke verzije te pjesme. Za hrvatskom predstavnicom u Rusiji postoji veliki medijski interes, a Dariju je, među ostalim, intervjuirao i Eskaz, vodeći ruski portal specijaliziran za Eurosong.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Moskve, Daria putuje na posve drugi kraj Europe, Maltu, gdje stiže 14. travnja kako bi nastupila u Xarabanku i još dvije najgledanije emisije PBS-a, tamošnje javne televizije. Sa Malte Daria putuje u Beograd, kamo stiže 18. travnja kako bi nastupila u emisijama "Bingo i pesma" te "Dobro jutro Srbija" na Radioteleviziji Srbije. Posljednja točka na turneji je Ljubljana, kamo stiže 22. travnja. Daria će nastupiti u emisiji "Spet doma" ("Ponovno kod kuće"), jednoj od najgledanijih i najpopularnijih na Televiziji Slovenije.

"Želim što bolje predstaviti našu pjesmu po Europi i približiti je gledateljima"

Pored izvođača i skladatelja Borisa Đurđevića, hrvatsku delegaciju na ovogodišnjem Eurosongu sa HRT-a čine komentator Duško Čurlić, urednica Zabavnog programa Elizabeth Homsi, producent Rajko Pavlović te šef delegacije Aleksandar Kostadinov, urednik projekta. Planirani dio ekipe zadužen za kostime, šminku, režiju i press ove kao i ranijih godina ostaje u Zagrebu zbog štednje i recesije.

Daria će čak i Uskrs provesti u studiju HTV-a gdje će vježbati nastup sa kompletnom ekipom koja uključuje i četiri prateća vokala iz riječke grupe Rivers. Uoči odlaska na turneju, Daria je izjavila: "Želim što bolje predstaviti našu pjesmu po Europi i približiti je gledateljima. Posebno se veselim susretima sa ostalim predstavnicima na Eurosongu".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara