Dave Fridmann iz Flaming Lips producira novi album Pipsa

KAKO nam javljaju iz Menarta, Dubravko Ivaniš Ripper je u subotu, 23. studenog, službeno potvrdio za Jutarnji list da će novi album grupe Pips, Chips & Videoclips producirati Dave Fridmann, svjetski poznat producent i član benda Flaming Lips. Godišnje iz njegovog studija Tarbox Road izađe svega pet, šest projekata,  što je još jedna potvrda Pipsa u glazbenom svijetu.

Prema dogovorima miksanje albuma bi trajalo 2 tjedna. Tako će Pipsi skočiti do Fridmannova studija Tarbox Roads u Buffalu krajem siječnja, točnije, u SAD-u su od 23. siječnja do 7. veljače.

Sve je to osvanulo ovih dana na službenim stranicama benda, gdje se iz e-mail prijepiske između dvojice managera Emila Tedeschog i Petera Shershina, vidi da je dogovor "zabetoniran".

Dave Fridmann je dosad producirao šest albuma Flaming Lipsa, gdje inače svira bas gitaru. Osim svog matičnog benda čiji je album “The Soft Bulletin” 1999. bio proglašen albumom godine po izboru NME-a, Fridmann je najpoznatiji kao član i producent za grupu Mercury Reva (više ne svira s njima, ali je ostao koproducent).

Svoj jedinstveni stil predstavio je i na albumima poznatih bendova poput Jane’s Addiction, Mogwai, Delgados i Sparklehorse.

Podsjetit ćemo vas da je novi album Pips, Chips & Videoclipsa “Drveće i Rijeke” najavljen za ožujak 2003. godine, a da se trenutno eksploatira singl “Ultraoptimizam” koji se našao i na policama CD shopova u maxi singl izdanju.

Osim radio edit verzije s braćom Zelenko, svoje viđenje “Ultraoptimizma” dali su mladi hip-hoperi: Dash feat. Edo Maajka & Nered, Baby Dooks feat. WOO, Bizzo & Baby Dooks i Shot. Crteže i dizajn omota potpisuje Jadranka Ivaniš.

Više informacija o svakom Ripperovom koraku potražite na www.pipschipsvideoclips.com u Ripperovom on-line dnevniku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara