Dave Grohl otkrio razlog zbog kojeg još uvijek ne sluša Nirvanu

Dave Grohl otkrio razlog zbog kojeg još uvijek ne sluša Nirvanu
Screenshot: YouTube

DAVE GROHL već više od dvaju desetljeća na čelu je Foo Fightersa, no bivši bubnjar Nirvane, čiji je član bio od 1990. do 1994. godine, priznao je kako još uvijek ne može slušati legendarni grunge bend koji se raspao nakon samoubojstva Kurta Cobaina jer je za njega to preosobno.

U novom intervjuu za britanski GQ, Grohl je progovorio o tome koliko mu je bilo teško - i još uvijek je - slušati Nirvanu. "Godinama nisam mogao slušati nikakvu glazbu, a kamoli pjesmu Nirvane", rekao je. "Kad je Kurt umro, svaki put kad bi čuo neku pjesmu na radiju, to bi mi slomilo srce", dodao je.

Čak i 25 godina kasnije malo toga se promijenilo za frontmena Foo Fightersa. "Ne slušam Nirvanine pjesme. Iako ih uvijek negdje čujem. Uđem u auto, na radiju su, uđem u dućan... Za mene, to je toliko osobno. Sjećam se svega oko tih pjesama; sjećam se koje kratke hlače sam nosio kad smo ih snimali ili vremenskih prilika taj dan".

"Ipak, ponekad se sjetim svega i nalazim nova značenja u Kurtovim stihovima", dodao je. "Nisam revizionist, ali ponekad me baš udari. Ostanem 'vau, nisam shvatio da se tako osjećao u to vrijeme'".

Pričajući za magazin, Courtney Love otkrila je neke detalje Cobainova i Grohlova odnosa. "Grohl je bio bezgranični snop energije, ne samo veliki talent već i jako zabavan... Kurt je njegovu energiju usporedio sa psićem. Dave je Kurta činio jako sretnim. Uvijek je imao spremnu šalu koja je mogla Kurta izbaciti iz lošeg raspoloženja".

Jedno je sigurno, legendarni Kurt Cobain bio bi ponosan na uspjeh svog prijatelja i istinske rock zvijezde.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara