David Bowie i Iman: Bila je to ljubav na prvi pogled

David Bowie i Iman: Bila je to ljubav na prvi pogled

Foto: Splash

NAPUSTIO nas je glazbenik David Bowie. Tuguju obožavatelji diljem svijeta, no najteže je njegovoj obitelji. Njegova supruga Iman, jedna od najpoznatijih supermodela, s Davidom je bila u braku 24 godine.

Slavni glazbenik upoznao je Iman na sastanku naslijepo koji je dogovorio njihov zajednički frizer. Prije ljepotice somalijskog podrijetla imao je prolazne avanture s brojnim slavnim ljepoticama među kojima su bile Elizabeth Taylor, Bianca Jagger, Tina Turner, Melisa Hurley... No s Iman je bila ljubav na prvi pogled koja je potrajala više od dva desetljeća.Odmah se zaljubio, no ona ga je odbijala jer se upravo bila rastala. Ipak je pokleknula njegovom šarmu. "Nije mi bilo ni na kraj pameti da se udam za rock-zvijezdu, ali David me natjerao da promijenim mišljenje", rekla je Iman koja se udala za Bowieja 4. travnja 1992. godine, imaju kćer Alexandriju Zahru Jones, dok poznati glazbenik iz prethodnog braka ima i sina Duncana Jonesa. Iman je uvijek govorila kako je Bowie jako duhovit i znatiželjan, a opisala ga je i kao svog zaštitnika.

"Iste večeri kad sam je vidio, počeo sam smišljati imena našoj djeci", priznao je Bowie o svojoj ljubavi.

Slavni glazbenik bio je pravi zavodnik, a Iman je nosio kao "kap vode na dlanu". Nedugo nakon što su se upoznali, odveo ju je u Pariz. "Kad sam ušla u hotelsku sobu, bila je prepuna mog omiljenog cvijeća - gardenija, a na stolu me dočekala Davidova poruka. Kad sam se vratila u Los Angeles, dočekalo me novo iznenađenje. Otvorila su se avionska vrata, a tamo je bila hrpa fotografa koji su nekog slikali. U sredini te svega toga stajao je David s cvijećem u ruci i smijao se od uha do uha. Nije ga bilo briga što će svi saznati. To me oduševilo", ispričala je u jednom intervjuu slavna manekenka.Na privatno krstarenju rijekom Seinom u Parizu, David je zapjevao “April in Paris” Doris Day i tada ju je zaprosio je. Imali su dva vjenčanja, jedno civilno u Švicarskoj, a onda su sve ponovili u crkvi u Firenci. Vjenčani kum bio im je Duncan, Davidov sin iz prvog braka.

Iako Davida više nema, iza njega ostaje njegova glazba i ljubav. “Ako mislite da je brak rock-zvijezde i supermodela nešto najbolje na svijetu, ja samo mogu reći da jest", poručio je glazbenik a Iman je otkrila tajnu njihovog uspješnog braka: "Za uspješan brak morate puno razgovarati i zabavljati se kad ste zajedno. Mi uvijek planiramo da slobodno vrijeme provedemo zajedno. To je najvažnije".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara