Davor Bilman pobijedio u finalu "Ja to mogu", ozlijeđena Lana druga

Davor Bilman pobijedio u finalu "Ja to mogu", ozlijeđena Lana druga

Foto: Dario Njavro/HRT

GLEDATELJI SU odlučili da je poznati plesni sudac Davor Bilman pobjednik prve sezone showa Ja to mogu. Večerašnjim finalom završio je show koji je osam subota zabavljao gledatelje izvedbama iznenađujućih vještina koje je osmero natjecatelja moralo svladati u samo tjedan dana.

„Nisam, zaista, očekivao ovo”, izjavio je Davor Bilman i zahvalio svima koji su glasovali za njega te posebno svim kolegama natjecateljima. „Izvrsno smo se zabavljali i posebno dobro šalili na moj, ali i na tuđi račun”, dodao je sretni Davor Bilman. Tijekom showa Davor je izveo iluzionistički trik u paru s Tamarom Loos, pobijedio plesom na štangi sa Slavkom Sobinom, a na štulama je hodao s Jelenom Glišić. Pobjedu je odnio i plesom na svili s Lanom Jurčević te izvedbom argentinskoga tanga s Ivanom Vukušićem i klasičnoga baleta s Jelenom Glišić. U paru s Anom Majhenić izveo je breakdance, a pobjednički niz zaključio je večerašnjim vratolomijama na BMX-u sa Slavkom Sobinom. 

Drugo mjesto u showu osvojila je Lana Jurčević s 25 bodova, treće Slavko Sobin s 20 bodova. Bod manje i četvrto mjesto zauzela je Ana Majhenić. Na petome mjestu završila je Jelena Glišić s 18 bodova, a s osvojenih 17 bodova šesto i sedmo mjesto podijelili su Tamara Loos i Ivan Vukušić. Na začelju je ostao Marko Tolja s 15 bodova.

Večerašnju emisiju otvorili su vratolomijama na skateboardu Ivan Vukušić i Tamara Loos. „Dosta je trbušnoga plesa i ritmičke gimnastike, vraćam se na svoje”, rekla je Tamara nakon nastupa na skejterskoj rampi napravljenoj posebno za pozornicu emisije Ja to mogu. Ivan je zahvalio mentoru koji mu je pomogao nakon ozljede zadnje lijeve lože korisnim savjetima. „Izgledali ste savršeno, ja to ne bi nikada svladao”, rekao je Slavko Sobin, a Davor Bilman priznao da je pokušao voziti se na skateboardu, no da mu nije pošlo za rukom. Marko Tolja čestitajući je kazao da je kao dijete više puta ozlijedio ruku na skateu, pa dobro zna koliko je opasna ta vještina. „Kad smo vidjeli sve padove na probama, drago nam je da ste tu s nama”, rekla je Jelena Glišić.Iluzionističke trikove pokazali su Marko Tolja i Jelena Glišić, koje je iluzionist Luka Vidović pripremio za točku zamjene u kutiji. Ovoga puta Jelena je u iluzionističku kutiju spremila Marka, a na kraju je iz kutije izišla asistentica Luke Vidovića, dok se Marko pojavio usred publike uz gromoglasan pljesak. „Teško je biti u kutiji”, kazao je Marko, a Jelena je upozorila da joj je najteže bilo Marka spremiti u iluzionistički štap. Ivan Vukušić kazao je da neki iziđu iz ormara, neki iz kutije, a Tolja iz publike. Tamara Loos kazala je da je bila bolja u kutiji od Tolje, no da ne može otkriti kako to točno zna jer je potpisala ugovor o povjerljivosti. Davor Bilman bio je zabrinut jer ne može razumjeti trik. 

Unatoč preporuci lječnika da zbog ozljede mišića prepone miruje i odgodi nastup, Lana Jurčević ipak je nastupila u finalnoj emisiji i s Anom Majhenić pokazala vještine na trapezu. „Ana je bila savršena, a Vladimiru velika hvala”, kazala je Lana Jurčević, koja je pokazala ono što je mogla s obzirom na ozljedu. Vladimir Ježić pohvalio je Lanu i Anu i kazao da je ponosan na njih, posebno na Lanu koja je ostala dosljedna u želji da izvede točku. „Ani sam rekao da se, ako želi, može slobodno baviti trapezom”, dodao je Vladimir. Tamara Loos kazala je da samo očekuje kada će se Ana Majhenić pozdraviti sa svima i pridružiti nekoj cirkuskoj skupini u kojoj će moći pokazati sve što nam je savršeno pokazala u showu posljednjih tjedana. Marko Tolja kazao je da razumije Lanu i čestitao joj što se upustila u večerašnji nastup, a za Anu je kazao da je čudesna jer sve može izvesti. Slavko je kazao da mu je bilo toliko lijepo da je pokušao proizvesti suze da skrene pozornost na sebe, no nije uspio. Nikako mu nije jasno kako to da Ana nije na vrhu tablice u emisiji obzirom na to koliko spretno sve izvodi.Pobjednik Davor Bilman i Slavko Sobin izveli su akrobacije na biciklu BMX. Mentor Leon pohvalio je svoje učenike jer su u kratkome vremenu uspjeli dosta naučiti. Ana Majhenić također im je čestitala i rekla da su akrobacije na BMX-u jako teške. Za ovu izvedbu Slavko Sobin stavio je masku i bio „bez kose”, tako da je čitav niz šala u komentarima krenuo u smjeru kako je bilo gledati dva Bilmana.Dok su televizijski gledatelji glasovali za svojega favorita, voditeljica showa Barbara Kolar izvela je akrobaciju staklenom kuglom i tako se pridružila natjecateljima barem u završnoj emisiji HTV-ova showa. Barbara je zahvalila svojoj mentorici Miji na podršci i strpljenju koje je pokazala vježbajući s njom. Nakon izvedbe čestitali su joj Ivan Vukušić i Marko Tolja, koji je posebno zatražio pljesak publike za Barbarino vođenje showa i uspješno žongliranje s natjecateljima kroz sve emisije.

U finalnoj emisiji natjecatelji su se prisjetili svih izazova i izveli skupne točke. Tamara, Marko, Jelena i Ivan podsjetili su nas na trbušni ples, žongliranje, twirling i akrobatsku košarku. Tamara je kazala da joj je najteže bilo žongliranje loptom, a Jeleni je najdraži bio klasični balet. Vukušić je kazao da je nastupio s gotovo svima, a Marko je požalio što nije imao nijednu izvedbu s Davorom Bilmanom. 

U drugoj skupnoj izvedbi Lana je zbog ozljede beatboxala, a Davor, Ana i Slavko proveli su nas kroz breakdance, ples na šipki, ples na svili, ples navijačica i capoeiru. Lani su opera i ples na svili ostali u posebnome sjećanju, a Ani Majhenić žao je što nije sudjelovala upravo u točkama plesa na svili i šipki.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara