Desert koji uspijeva svaki put: Pita od kikirikija i Orea koja se ne peče
JEDE vam se nešto slatko? Kako ove godine nema Adventa u Zagrebu na kojem možemo probati nove razvikane slastice, pravo je vrijeme da iskušate svoje umijeće u kuhinji.
Da se ne namučite previše pronašli smo savršeni recept - sadrži Oreo kekse i maslac od kikirikija te se ne peče.
Zar može bolje? Pa krenimo.
Riječ je o piti od maslaca od kikirikija, a sama priprema traje 10 minuta, no kolač će neko vrijeme morati provesti u hladnjaku.
Sastojci:
2.5 šalice smrvljenih Oreo keksa
Pola šalice otopljenog maslaca
250 grama krem sira sobne temperature
1 šalica glatkog kikiriki maslaca
1 šalica šećera u prahu
1 šalica slatkog vrhnja, hladnog
Postupak:
Pomiješajte smrvljene kekse i otopljeni maslac, a dobivenu smjesu utisnite dobro u kalup promjera 20 do 22 centimetra.
U velikoj zdjeli istucite krem sir električnim mikserom srednjom brzinom dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte maslac od kikirikija i šećer te miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Dodajte slatko vrhnje i miješajte niskom brzinom dok ne dobijete jednoličnu smjesu, a potom povećajte brzinu na najveću kako biste dobili gustu i pjenastu smjesu.
Dobivenu smjesu rasporedite po podlozi od keksa. Kolač stavite u hladnjak na bar šest sati ili preko noći.
Prije posluživanja ukrasite ga šlagom, otopljenim maslacem od kikirikija, mrvicama čokolade, nasjeckanim kikirikijem ili čime već želite.
Uživajte!
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati