DFWZ: Marijana Batinić i Petra Nižetić vodit će proglašenje pobjednika natječaja Mladi? Kreativni? Chevrolet!

OBRAZOVANJE je, uz poticanje kreativnosti i inovativnosti, jedna od glavnih vrijednosti Dreft Fashion Weeka Zagreb. Podršku mladim dizajnerima ove sezone se dodatno pruža i kroz natječaj "Mladi? Kreativni? Chevrolet!" kojeg službeno vozilo DFWZ-a, Chevrolet, provodi u suradnji s poznatim europskim školama primijenjene umjetnosti. 

U kategoriji moda, sutra će se, na prvoj revijalnoj večeri DFWZ-a predstaviti finalisti, dizajneri Tekstilno-tehnološkog fakulteta: Slađana Pezić Buljan, Barbara Bursać, Antonija Debeljak, Martina Gajšak/Marija Petanjek, Ema Gašljević, Petra Ivanjoš, Lora Vran, Marija Radman, Sanja Švraka i Ana Trišler. Uz manekene, na pisti će se po prvi puta u ulozi manekena pojaviti Spark, novi Chevroletov mini. 

Prijavilo se više od 70 studenata u četiri kategorije

Natječaj, kojim se studentima otvara mogućnost da se afirmiraju radeći na projektima Chevroleta, pokrenut je 2007. godine, a ove se godine provodi u dvadeset europskih zemalja. U Hrvatskoj sudjeluju studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Akademije dramskih umjetnosti i Grafičkog fakulteta. Prijavilo se više od 70 studenata u četiri kategorije: moda, fotografija, video i vizualne umjetnosti. 

Svoju hrvatsku premijeru imat će revolucionarni prvi Chevroletov električni automobil Volt, nadahnuće u kategoriji mode. Posjetitelji DFWZ imat će priliku po prvi put vidjeti Volt, koji na američko tržište izlazi krajem ove godine, a na europsko tržište godinu kasnije. Zadatak studenata bio je osmisliti modernu, privlačnu i praktičnu kreaciju nadahnutu Voltom, koju će hostese nositi na sajmovima automobila. 

Pobjednica u kategoriji fotografija studentica Grafičkog fakulteta - Irena Zrinščak

U ostalim kategorijama predmet natječaja bio je Spark. Pred studente je stavljen izazov da urade zanimljivu fotografiju odnosno video snimku sa Sparkom u glavnoj ulozi, dok je zadatak prijavljenih u kategoriji vizualnih umjetnosti bio da dizajniraju naljepnice kojima će grafički preobraziti Sparkov eksterijer. 

U kategoriji fotografija, treće mjesto osvojila je studentica Akademije dramske umjetnosti Ana Mihalić, drugo mjesto pripalo je trojcu s istog fakulteta Pavlu Krnjaiću, Borku Vukosavu i Nikoli Zelmanoviću, a pobjednica je studentica Grafičkog fakulteta - Irena Zrinščak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kategoriji video svi su finalisti studenti Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu. 

Treće mjesto osvojio je Davor Oguić, drugo mjesto dijele Cikač, Neven Muretić i Matea Šarić, a najbolji video zajedničko je djelo Davora Konjikušića, Gašpera Milkoviča Biloslava i Nevena Petrovića.

U kategoriji vizualnih umjetnosti svi pobjednici su s Grafičkog fakulteta u Zagrebu. Treće mjesto dijele Rijana Hadžić, Tanja Hrgović i Draga Kovačić, drugo mjesto zaslužile su Mihaela Čuk i Irena Borozni, a prvo mjesto pripalo je dvojcu Nikoli Vukaloviću i Alenu Vukoviću. 

Proglašenje pobjednika vodit će mlade ikone hrvatske mode Marijana Batinić i Petra Nižetić

Sva prva mjesta nagrađuje se s 1.200, druga s 500, a treća s 300 eura. Prvonagrađeni radovi iz svake kategorije ulaze u europsko finale. Nacionalni žiri u sastavu: modna dizajnerica Nataša Mihaljčišin, dizajner Goran Lelas, fotograf Saša Burić, modna kritičarka Ana Lendvaj, modne i lifestyle novinarke Sonja Braut, Nadja Irena Fišić, Ruža Đukić te Jasna Stilinović, PR direktorica Chevroleta za Centralnu i Istočnu Europu, sutra navečer odlučit će i o pobjedniku kategorije moda. 

Proglašenje pobjednika vodit će mlade ikone hrvatske mode Marijana Batinić i Petra Nižetić, a tko će odnijeti vrijedne nagrade vidjet ćemo sutra navečer na DFWZ-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara