Diljem Hrvatske osvanuli su plakati "U Hrvatskoj netko mora i odležati"

Diljem Hrvatske osvanuli su plakati "U Hrvatskoj netko mora i odležati"
Foto: Press

PLAKATI su postali neizostavan dio naše svakodnevice. Miran suživot s njima, bez obzira na poziciju i format, traje već dugi niz godina. S njih nam se već sezonama cere političari, sportaši, manekeni i razne estradne zvijezde, a ono što nam poručuju najčešće niti ne primjećujemo. Bilo da naslovi i slogani završavaju s uskličnicima ili upitnicima, mi smo ravnodušni, najčešće rezignirani. Ipak, plakat koji se odnedavna nalazi na brojnim lokacijama u gradu vrlo snažno rezonira sa stvarnošću, ponajprije zbog svoje poruke.

Riječ je o plakatu naslova "U Hrvatskoj netko mora i odležati" i zaista bi morali živjeti pod staklenim zvonom ili spavati pod kakvim kamenom posljednjih desetljeća, da nas ne podsjeti na sve one "travestije pravde" te sprdanje s kompletnim pravosudnim sustavom ili temeljima pravne države kojih smo bili svjedocima.

Podsjeća taj plakat na sve one afere u režiji raznih ministara i doministara, gradonačelnika i njihovih pomoćnika, političara i njihovih pobočnika, cijenjenih poduzetnika i njihovih pulena. Pronevjereni su novci, oštećeni proračuni i izigrani birači - nitko nije odgovarao. Padale su presude i teške riječi, padale su čak i glave - nitko nije odgovarao. Institucije nisu radile svoj posao, a možda čak i jesu. Nitko nije odgovarao. Pa da, možda je sad konačno i vrijeme da netko odleži. Nadajmo se ne samo u reklami.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?