Dino Merlin i Hari Varešanović zakopali ratnu sjekiru i snimili spot

SINGLOM "Dabogda", u duetu s Harijem Varešanovićem, Dino Merlin najavljuje novi studijski album "Ispočetka". Upravo je taj duet s Harijem svojevrsno iznenađenje, s obzirom da se nerijetko pisalo o navodnom animozitetu ove dvojice bosanskohercegovačkih pjevača. "Harija sam oduvijek cijenio kao pjevača, a jedino što se ispriječilo između njega i mene jest Miljacka s obzirom da je on s Vratnika, a ja s Bistrika,” odgovorio je Merlin.

"Pjesma 'Dabogda' predstavlja Dininu autorsku posvetu specifičnom duhu Sarajeva, uz autoironijski pristup životu i smrti. Melodijska linija ima karakteristike sevdalinke uz temperamentne i vrućim ritmom bossanove stvarajući plesnu matricu nad kojom se ističe satirični tekst", najavljuju iz izdavačke kuće Croatia Records.

Spot za ovu pjesmu režirat će Pjer Žalica, koji je u sarajevskoj ulici Veliki Ćurčiluk na Baščaršiji do sad već snimio prve kadrove. "Prvo što mi je palo na pamet bila je rasplesana ulica", rekao je Žalica koji najavljuje gotov spot za deset dana, a premijerno će biti prikazan u programu CMC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dino Merlin je krajem travnja potpisao ekskluzivni četverogodišnji ugovor s Croatia Recordsom, čime se ponovno vratio u kuću koja je objavila jedan od njegovih najuspješnijih albuma “Sredinom”. Njegov peti samostalni studijski album “Ispočetka” na tržištu bi se trebao pojaviti početkom lipnja ove godine.

L.V.
Foto: Croatia Records

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara