Disney za travanj odgodio premijeru filma "Alamo"

S OBJAŠNJENJEM da treba još vremena da se dovrši, film "Alamo" neće se početi prikazivati za Božić kako je bilo planirano, već u travnju iduće godine.

"U zadnje vrijeme u Hollywoodu se prečesto unaprijed dogovaraju datumi za premijeru, a da film još uopće nije do kraja snimljen. Zbog toga se redatelj nerijetko nađe u nezahvalnoj situaciji da na svojem filmu mora raditi kompromise", rekao je Dick Cook, čelni čovjek Disney studija, koji snima taj film.

Film u kojem Billy Bob Thornton glumi Davyja Crocketta, a Dennis Quaid Sama Houstona trebao se početi prikazivati 25. prosinca.

S obzirom da je premijera odgođena, film, za koji se predviđalo da će biti jedan od glavnih konkurenata za Oscare, neće se moći natjecati za tu uglednu američku filmsku nagradu.

"Alamo" će u kinima imati veliku konkurenciju u filmu Toma Cruisea "The Last Samurai" te u filmovima "Gospodar prstenova: Povratak kralja" i "Petar Pan", koji premijeru imaju u prosincu.

Film "Alamo" režirao je John Lee Hancock, koji je režirao i film "Početnik" s Dennisom Quaidom te napisao scenarij za Eastwoodov film "Savršeni svijet".

Hancock je rekao da mu neće nedostajati kampanja za Oscare. "Postprodukcija ovakvog filma treba dosta vremena i nikakvi rokovi, povoljni premijerni datumi ili sezona nagrada nisu vrijedna toga da film ne bude fantastičan", naglasio je on.

Disney je prvo želio da film režira oskarovac Ron Howard ("Genijalni um") i da u njemu glumi još jedan oskarovac, australski glumac Russell Crowe.

No s Howardom se nisu mogli dogovoriti o tome koliko će film biti krvav i skup, jer on je tražio proračun od 125 milijuna dolara.

Hancockov "Alamo" studio propagira kao primjer filma na kojemu se, u vrijeme nekontroliranog trošenja novca za snimanje filmova, može uštedjeti.

Ova odgoda mogla bi ipak povećati njegov sadašnji proračun od 80 milijuna dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara