Dizajnerski dvojac Kunstterrorist & Goeklektik! - pljuska u lice konzervativnim umjetničkim medijima

Dizajnerski dvojac Kunstterrorist & Goeklektik! - pljuska u lice konzervativnim umjetničkim medijima

Izložbeno prodajni "Prostor" u Mesničkoj 5 bilo je poprište tog umjetničkog eventa kojemu je prisustvovao prilično velik broj ljudi koji su besplatno mogli uživati u zanimljivim izlošcima. Osim same izložbe, ekipa sastavljena od dizajnera i fanova nestereotipnih artističkih izraza uživala je u zakusci i opuštenoj atmosferi. Zainteresirani su mogli kupiti ili naručiti radove mladih autora kojima je ovo prvo veliko izlaganje u nekoj službenoj galeriji.

Grafički i idejni radovi se mogu interpretirati kao pljuska u lice konzervativnim umjetničkim medijima i uštogoljenim civilizacijskim trendovima, posebno Kunstterroristov dio koji djelomično šokira i plijeni pozornost svojom direktnošću. Tomljanovićeva beba – Goelektik! avantgardnom se čistoćom suprostavlja Filkovićevom agresivno-gerilskom, politički-radikalnom stilu. ''Kunstterrorist Organisation ukazuje na globalnu gremlinizaciju svega sto nas okružuje, pokazuje gdje je svjetlo i bori se s tamom, te obrnuto'', kaže Filković. Iako autori ne žele stavljati riječi u usta i objašnjavati svoje stvaralaštvo, jasno je da obojica koriste suvremeni život kao podlogu za svoj preformance art i nadilaze granice konvencionalnih umjetničkih stilova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ste zainteresirani za inovativne radove koje Collaboration projekt nudi ili jednostavno želite vidjeti profesora Baltazara kako poteže automatsku pušku, možete navratiti u Prostor do 11. lipnja do kada izložba traje.  

I.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara