Djevojčica spašena od smrti promovira novi Band Aid singl

DVADESETTROGODIŠNJA Etiopljanka Birhan Woldu snimljena je prije dvadeset godina kako umire od gladi i život joj je spasila humanitarna akcija popularnih svjetskih glazbenika.

Danas u Londonu promovira početak projekta Band Aid 20 koji bi trebao pomoći brojnim klincima poput nje.

Bob Geldof 1984 godine snimio je "Do They Know Its Christmas" uz pomoć Stinga, Bona, Georgea Michaela, grupe Duran Duran i drugih pop zvijezda i lovu od prodaje iskoristio za pomoć brojnoj izgladnjeloj djeci u Africi.

Akcija je sada ponovljena uz "neke nove klince" poput Dido, Jamelie, Chrisa Martina uz pomoć popularnog Robbiea Williamsa i legendarnog Paula McCartneya.

Prije dvadeset godina od prodaje singlice skupljeno je 8 milijuna funti, a očekuje se da će nova verzija prikupiti punih 20 milijuna.

Vjeruje se da će pjesma brzo osvojiti prvo mjesto na engleskoj top listi pa je netko promoćuran želio uplatiti čak milijun funti na tu okladu, ali su vlasnici kladionica to odbili.

Nude samo okladu hoće li Band Aid 20 nadmašiti original koji se na vrhu zadržao punih pet tjedana.

Glazbene trgovine širom Engleske danas su ranije otvoreno kako bi počela prodaja singlice s cijenom od 3.99 funti, a čak su i trgovci svoju zaradu odlučili pokloniti dobrotvornoj akciji.

Prije dvadeset godina mnogi su kupovali više primjeraka kao idealan božićni poklon, a isto se očekuje i sada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara