Dobili otkaz kad su procurile njihove fotke s godišnjeg, neće vam ih biti žao

Dobili otkaz kad su procurile njihove fotke s godišnjeg, neće vam ih biti žao
Foto: Twitter

MUŽ i žena koji su oboje radili kao upravitelji supermarketa u Francuskoj morali su dati otkaz nakon što su u javnost izašle njihove fotke na kojima poziraju s mrtvim životinjama koje su ubili na safariju. 

Na slikama se vidi kako ponosno poziraju uz mrtvog lava, nilskog konja, aligatora, leoparda, noja i zebru. Fotke su nastale na safariju u Južnoj Africi 2014., piše Unilad. 

Nakon što su se fotke počele širiti društvenim mrežama i zaradile brojne negativne komentare, brand Super U, u čijoj su trgovini bili zaposleni, objavio je da su oboje odlučili "odmah napustiti posao". 

"Fotografije se protive politici naše kompanije. Strogo ih osuđujemo. U svjetlu javne osude aktivista i osjećaja javnosti, upravitelji su odmah odlučili napustiti posao", napisali su između ostalog. 

Lov na divlje životinje još uvijek je legalan u nekim afrički državama, a ovakvi su safariji rezervirani za bogataše. Euronews piše kako all inclusive aranžmani mogu koštati i do sto tisuća dolara, a moguće je platiti i lov na pojedinu životinju. Tako će netko tko želi ubiti babuna morati iskeširati sto dolara, a onaj tko se želi okušati u lovu na slona i preko 40 tisuća dolara. 

"Iz ove priče je jasno kakvo je opće stajalište javnosti prema lovu zbog trofeja. Ta je praksa okrutno naslijeđe iz ere kolonijalizma i koje uzrokuje neizmjernu patnju životinja i narušava ravnotežu života u divljini, a ni na koji način ne pridonosi očuvanju divljih životinja niti pomaže lokalnim zajednicama", komentirao je dr Mark Johnson, čelnik aktivističke udruge Born Free.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara