"Najgore iskustvo, nakon kojeg se pitate hoćete li se ikada više smijati"

VEČER uoči dodjele najprestižnije filmske nagrade, Oscar, održala se "Zlatna malina". Filmska nagrada, koja je pronikla kao svojevrsna parodija za možda precijenjenog Oscara kojem se daje previše važnosti, održana je sinoć. Zvijezda večeri bila je ni manje ni više nego "multipraktik" Paris Hilton. Iako se nije pojavila na samo ceremoniji dodjele, na njezinu adresu stići će čak tri kipića za najgora filmska ostvarenja  godine.

"And the winner is Paris Hilton"

Za najgoru glumicu, dio najgoreg para, te sporednu ulogu tri su nagrade pod kojim piše "And the winner is Paris Hilton". Kanadski glumac,  Mike Myers, koji je svoju filmsku karijeru zapečatio ulogama u filmskom serijalu o Austinu Powersu "pobrao" je nagradu za najgoreg glavnog glumca zbog svoje katastrofalne glume u filmu "Love Guru" koji je ujedno proglašen i najgorim filmom godine. "Najgore iskustvo, nakon kojeg se pitate hoćete li se ikada više smijati", pisalo je u kritici za film koja je izašla u New York Timesu.

Za svoju ulogu u filmu "Mamma Mia" koji je u jedan od najgledanijih filmova u Velikoj Britaniji bivši Bond, Pierce Brosnan, osvojio je nagradu za najgoru mušku sporednu ulogu, što je bilo i za očekivati uzmemo li u obzir da je Pierce u tome filmu više pjevao nego glumio. Redatelj kojeg filmska sreća i nije baš previše mazila je njemački redatelj Uwe Boll koji je osvoji Malinu za najgoreg redatelja za sva tri svoja filma iz 2008. godine, ali i ne samo to. Za cijeli svoj filmski opus osvojio je Malinu. Boll je jedan od nadobudnih filmskih fanatika koji je svjestan da mu ne ide, ali si to ne želi priznati.

Rekorder u osvajanju Malina je Sylvester Stallone sa čak 30 nominacija

Svoje filmove samo financira, a kao predložak služe mu video igrice. Iako holivudske zvijezde nemaju praksu pohoditi dodjelu Zlatnih malina, bilo je i onih koji su se odvažili to napraviti. Tako je naprimjer oscarovka Helle Berry jedne godine ponosno došla preuzeti svoju nagradu, kao i redatelj Paul Verhoeven. Rekorder u osvajanju Malina je Sylvester Stallone sa čak 30 nominacija i 10 osvojenih nagrada, dok je film bivšeg ljubavnog para Affleck-Lopez "Gigli" jedini film koji je zaslužio najgori status u svim glavnim kategorijama.

S.C.
Foto: JLP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara