Doherty na raspelu zbog umjetnosti i u strahu zbog ljubomornog Blakea

POTAKNUT nedavnim fotografijama njegove supruge i Petea Dohertyja kako se nadrogirani zabavljaju i pričaju s miševima, ljubomorni suprug britanske pjevačice Amy Winehouse koji se trenutno nalazi u zatvoru, Blake Fielder-Civil, ponudio je svom zatvorskom kolegi 20 tisuća funti kako bi pretukao rockera Petea.

Kad je vidio njihove fotografije i kućne video uratke, Blake je postao paranoičan i uvjeren da ga Amy vara s Peteom, te da se pjevačica opet počela drogirati, a Pete joj nabavlja "robu". Blake je tada prišao svome zatvorskom kolegi, bivšem izbacivaču Richardu Lyttleu i ponudio mu 20 tisuća funti kako bi ovaj pretukao Petea. 

"Sjedili smo u mojoj ćeliji i Blake mi je rekao kako mu je jasno da ga Amy vara sa Peteom. Bio je bijesan, dao mi je Peteovu adresu i obećao da će mi platiti 20 tisuća funti ako pretučem Petea. Znao je da poznajem nekoliko ljudi koji se mogu pobrinuti za taj posao pa mi je sugerirao da ih pošaljem da Petea pretuku 'na mrtvo ime'", ispričao je Richard koji je optužen za ubojstvo, no ubrzo je pušten iz zatvora zbog nedostatka dokaza. Nakon što je izašao iz zatvora, Richard je i dalje primao Blakeove pozive u kojima ga je ovaj nagovarao da pretuče rockera, pa je Richard odlučio policajcima prijaviti cijelu situaciju sa Blakeom, no oni još nisu poduzeli nikakve mjere.

Doherty postao umjetnik

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Peteu Dohertyju, bivšem dečku supermodela Kate Moss, frontmanu grupe Babyshambles i poznatom narkomanu, dozlogrdilo je što neprestano viđa svoje lice i ime u britanskim tabloidima, pa je svemu tome odlučio stati na kraj. Njegov prijatelj, umjetnik Nick Reynolds pomaže mu u pripremi nadolazećeg performansa pomoću kojeg će Pete izraziti svoje nezadovoljstvo paparazzima koji ga prate u stopu, te novinarima koji ga u svojim člancima "blate gdje god stignu". 

Pete je dopustio da ga Nick "obloži" u gips koji će poslužiti kao predložak za skulpturu. No, problematičan kakav je, Pete je to odlučio učiniti na svoj način, pozirajući raširenih ruku aludirao je na smrt Isusa Krista kako bi mogao pokazati da je on mučenik, a cijela će scena uz gomile novina oko njega simbolizirati pjevačevo medijsko raspeće. Skulptura i performans premijerno će biti prikazana 12. lipnja na nadolazećem koncertu Babyshamblesa u Royal Albertu Hallu u Londonu ako skulptura koju Nick radi bude gotova na vrijeme. 

"Na ovu sam ideju došao prije tri godine, a kada sam vidio kako su mediji Petea počeli mučiti nakon što je prekinuo vezu s Kate Moss, ideju sam odlučio realizirati. Njegov je slučaj gotovo identičan s onim kada su se mediji hranili raspadom veze moga pokojnog prijatelja Michaela Hutchencea i Paule Yates", ispričao je Nick.

K.H.
Foto: The Sun

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara