Dok se žene zgražaju nad Kristinom Mandarinom, njihovi muževi joj trube

Dok se žene zgražaju nad Kristinom Mandarinom, njihovi muževi joj trube
Foto: Luka Šangulin/Index

GRETU i sve sline apele svijeta kojima se poziva na vegetarijanstvo zbog očuvanja planeta učinkovitošću bi posramiti mogle, sad već znamenite, grudi hrvatske prodavačice mandarina. U pitanju je influencerica par excellance jer ona je svojim djelovanjem, više no itko drugi, pozitivno utjecala na prehrambene navike Hrvata. Kad smo već pomislili da je potrebno čudo koje bi mačo mesojeda natjeralo da se poželi voća, došla je ona - Kristina Mandarina! Zbog njenih bujnih grudi sva sila muške čeljadi i njihove obitelji opskrbljeni su neviđenim količinama zaliha vitamina pa bi Hrvatski zavod za javno zdravstvo mogao završiti u velikoj dvojbi treba li obustaviti narudžbu cjepiva protiv gripe za ovu sezonu. Tko zna kakve tek sve pametne stvari bi se počele događati kada bi Kristina prodavala knjige ili prikupljala potpise za različite peticije. Možemo samo sanjati kakvim bi to divnim izmjenama zakona urodilo. Bajna i bujna bi bila ta lijepa naša rodna grud, pardon gruda. Još je i Kranjčević domoljubno ustanovio "Ja domovinu imam, tek u grud sam je skrio", no nije Kristina iz Bestovja naš unikatni domoljubni amblem. Odavno su Freud i psihoanalitičarska ekipa objasnili da su grudi čovjekov prvi objekt žudnje, a njihovo uskraćivanje vodi do prve neuroze i, eto vraga, to nas kao vrstu prati dok smo živi.

Treba priznati da smo bića koja robuju nagonima, svjesno ili nesvjesno, sasvim je nebitno. Stoga čemu se čuditi što mediji ženske grudi eksploatiraju u svoju korist. Interesantnije od velikih grudi i fame oko Kristine je količina zgražanja koju smo spremni proizvesti vezanu uz bilo koju temu, pa tako i ovu. Zgražanje je svojevrstan hobi, društvena igra u kojoj najčešće participira ženski dio populacije. Ova nam igra nudi da dok lakirajući nokte uz kavu s istomišljenicama, ukoliko smo nadmoćno ekspresivne u svom zgražanju, kao nagradu dobijemo potvrdu vlastite ispravnosti i ako nakratko ušutkamo svoj kompleks manje vrijednosti. Perfidniji, no ubojitiji oblik ove igre je sažalijevanje. Žrtvu tako sažalijevamo sve dok ne osjetimo lučenje hormona sreće zbog činjenice da smo bolji od onih koji je osuđuju. U prijevodu, natječemo se za nadmoć u odnosu na žrtvu, ali i ostatak društva, stoga ću ovom prilikom to pokušati pošto-poto izbjeći.

Sjetite se ovog kad sljedeći put krenete bjesniti jer se neki dečko "bezobrazno" ophodi prema vašoj mezimici

Dvadesetogodišnjakinja je, poučena nemalim brojem primjera pozitivne prakse, zaključila da za uspjeh u životu velike grudi nikome nisu odmogle. Više od dva broja prevelikih grudi, koje bi mogle naškoditi kralježnici, mene brinu bračni drugovi ovih gospođa koje se po kavama zgražaju. Nekako slučajno, baš u inat ili usprkos, često se ispostavi da su upravo oni ti koji su trubili pred Kristininim štandom i slinili nad njenim poprsjem. Isti ti pohotni trubači su često i vrlo zabrinuti zbog odgoja i školovanja vlastite djece, no na pamet im palo nije da su svojom trubom doprinijeli tome da njihove kćeri mezimice jednog dana, baš kao Kristina, zaključe kako je najbolje ulaganje ono u građevinu, konkretno balkone. Ne samo to, gospodo trubači, poslali ste i poruku ostatku muške čeljadi da je u redu ženu percipirati kao komad mesa, koju se vrednuje prvenstveno kroz prizmu seksualne iskoristivosti. Možda ovo zvuči kao neki feministički pamflet, no sjetite se ovog kad sljedeći put krenete bjesniti jer se neki dečko "bezobrazno" i "vulgarno" ophodi prema vašoj mezimici.

Lakše je okriviti medije, no treba se zapitati koliko osobno pomažemo graditi ovu i slične priče i koliki je naš osobni doprinos tome da je 20-godišnja prodavačica preko noći postala influencerica, čije objave prati preko 50 tisuća osoba. Već samo to joj je osiguralo bolju startnu poziciju za bilo kakvu karijeru, nego bi to mogla diploma s nekog od najboljih fakulteta u državi.

Možda se vama činilo bezopasnim, pa čak i simpatičnim, potrubiti joj dok čubi na štandu i pokušava zaraditi za kruh, baš kao i na njen račun se sprdati na društvenim mrežama, no svaki klik se računa, baš kao i komentar, a rezultat je to da ste možda upravo vi sudjelovali u tabanju puta jednoj novoj predsjednici države.

Subvencioniranje povećanja grudi prodavačicama voća kao dio programa prevencije gripe

Ne bi bila prva na svijetu koja je balonima u prsnom košu prokrčila put do vladajućih struktura. Cicciolina je samo jedna od onih koja je do parlamenta došla preko "balkona". Ako bolje pogledamo domaću političku scenu, moglo bi se lako ispostaviti da je cijela priča s mandarinama dio Kristinine predizborne kampanje. U tom slučaju glavna konkurencija bi joj mogla biti domaća porno glumica  Aleksandra Bukovčan, poznata i kao Alexa Wild, koja preko Pernarove stranke namjerava doći do sabora. Tu je naravno i  Ava Karabatić, koja je već stigla do finala showa "Predsjednički kandidati pjevaju" i svojim talentom zasjenila čak i aktualnu predsjednicu.

Koliko zabave, šala, pošalica, zgražanja i sažalijevanja bi narodu donijelo tek njihovo predsjedničko sučeljavanje. Nazovite me naivnom, no ipak vjerujem do tako daleko nećemo ići, barem ne na ovogodišnjim predsjedničkim izborima. S druge strane Trump je predsjednik Amerike, dakle, sve je moguće. No jedna od mjera Kristininog političkog programa bi svakako trebala biti subvencioniranje operacije povećanja grudi prodavačicama voća, kao dio programa prevencije gripe. Ruku na srce, ili na sisu, u državnom proračunu smo imali i bezumnijih stavki, a s obzirom na to koliko trošimo na cjepiva, možda bismo čak i uštedjeli.

Do tada, gospodo trubači, svaki put kad potrubite nekom dekolteu, spremite si nekoliko stotina kuna u kasicu. Trebat će vam mnoštvo takvih da platite povećanje grudi svojoj kćerkici za 18. rođendan jer, nakon Kristine, svaka sisa se čini naprosto nedostatna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara