Donald Trump odlikovao oca Angeline Jolie

Donald Trump odlikovao oca Angeline Jolie
Foto: Guliver Image/Getty Images

AMERIČKI predsjednik Donald Trump u četvrtak je glumca Jona Voighta, jednog od svojih malobrojnih poklonika u Hollywoodu, odlikovao Nacionalnom medaljom za umjetnost nazivajući ga "jednom od najvećih živih filmskih legendi".

"Sjajan ste glumac", istaknuo je Trump na svečanosti u Bijeloj kući. "Jon je iznimno kvalitetan glumac (...) i, igrom slučaja, netko koga jako volim", dodao je.

Osamdesetogodišnji glumac, otac glumice Angeline Jolie, proslavio se ulogom u "Ponoćnom kauboju" (1969.), u kojemu je glumio s Dustinom Hoffmanom.

"Fantastičan film!" uzviknuo je američki predsjednik dok se glas s originalne filmske vrpce razlijegao salonima Bijele kuće.

Jon Voight će ostati zapamćen i po ulozi u filmu "Oslobađanje" (1972.) s Burtom Reynoldsom. Oscara za najboljeg glumca dobio je 1978. za "Povratak ratnika".

Obznanivši u proljeće 2016. da podupire nekretninskog magnata, tada u kampanji, nije prestajao hvaliti potonjeg. "Ja, Jon Voight, mogu bez dvojbe reći da je Donald zabavan, voli se šaliti, osebujan je, ali iznad svega je častan čovjek."

Poslije je mnogo puta opetovao svoju bezuvjetnu potporu republikanskom milijarderu ocijenivši u svibnju 2019. čak i da je "najveći predsjednik od Abrahama Lincolna".

Dodjela medalja istaknutim osobama iz svijeta umjetnosti bila je tradicija tijekom dvaju mandata Baracka Obame, ali ovo je prvi put da je Donald Trump preuzima od dolaska na vlast u siječnju 2017.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara