Dora je dobila pjesmu drugačiju od drugih

Dora je dobila pjesmu drugačiju od drugih
Foto: Press

JURE BRKLJAČA i Miroslav Rus na Dori su predstavili predivnu baladu "Ne postojim kad nisi tu", pjesmu o snazi ljubavi koja ne prestaje s godinama, a savršeno se uklopila u Jurin mentalitet. Miroslav Rus i ovoga je puta pokazao da savršeno spaja pjevače sa svojim pjesmama, što je do sada nebrojeno puta napravio surađujući s najpoznatijim glazbenim imenima.

Jurina izvedba na izboru za hrvatskog predstavnika na Euroviziji nikoga u dvorani nije ostavila ravnodušnim, što je pokazao i aplauz u sredini pjesme, netipičan za festival poput Dore. Od svih predstavljenih pjesama "Ne postojim kad nisi tu" je po glasovima publike bila najbolje plasirana od skladbi izvedenih na hrvatskom jeziku, što joj otvara velika vrata u hrvatskom, pa i regionalnom medijskom prostoru.

"Jure i ja smo imali cilj promovirati našu pjesmu na jednom tako velikom projektu kao što je Dora. Plasmanom u finalnu večer to nam je i uspjelo... I uvjeren sam da će ta pjesma u sljedeća tri mjeseca uraditi za Juru veliki posao, to jest, skrenuti pažnju na jednog izvanserijskog mladog pjevača. Znam da smo s time iskočili iz svih pretpostavki kakva pjesma treba za daljnji uspjeh na Eurosongu, ali naš cilj je bio pjesma koja će imati duži vijek trajanja i po meni smo uspjeli u tome", rekao je Rus.

"Biti na pozornici Dore za mene je velik bonus. Sretan sam ako sam uspio iznijeti tako veliku pjesmu do srca ljudi.  Ljudi već pjevaju pjesmu, što je za mene najveća pobjeda. U svakom natjecanju u kojem sam bio, najveće priznanje mi je predstavljalo mišljenje publike, koje se s vremenom najbolje pokaže", dodao je Jure.

"Smatram da je Miroslav Rus napisao veliku kompoziciju i presretan sam što toliko mlad imam privilegiju pjevati tako veliku pjesmu. Samim time ovo je i najava suradnje mene i Rusa. Također želim zahvaliti i HRT-u što su vratili Doru, ujedno i čestitati svima koji su nastupali, jer svi su bili odlični. Želim istaknuti i da je produkcija bila odlična. Ujedno se zahvaljujem Tonyju i njegovoj supruzi Dubravki na velikoj podršci koju otpočetka nesebično dijele", naglasio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara