Doznajte koje su pjesme bile najbolje u 2019.

Doznajte koje su pjesme bile najbolje u 2019.
Foto: Press

DODJELA najprestižnije glazbene nagrade u zemlji održat će se u srijedu, 29. siječnja, na Danu najbolje domaće glazbe narodnog. 

Crvenim tepihom u zagrebačkom City Plaza centru prošetat će najveće zvijezde domaće glazbene scene. Stižu najbolji u 2019. prema izboru slušatelja najslušanijeg radija u Hrvatskoj, njih više od milijun tjedno. Na glazbeno-scenskom spektaklu izvest će hitove koji su obilježili prošlu godinu, a vrhunac večeri bit će dodjela nagrade Bilo naroda za pjesmu godine. Ako uživaš u najboljoj domaćoj glazbi, ovo je događaj na kojem želiš biti pa na vrijeme osiguraj svoju ulaznicu OVDJE.

Za najprestižniju glazbenu nagradu, jer je dodjeljuje isključivo publika u transparentnom izboru, konkurira 10 finalista. Pjesme koje ste u 2019. ocijenili najboljima su:

Sve dok sanjaš – Franka

Moje proljeće – Jelena Rozga

Ne postojim kad nisi tu – Jure Brkljača

Srce mi umire za njom – Damir Kedžo

Sva blaga ovog svijeta – Mia Dimšić & Marko Tolja

Volim te, volim – Nina Badrić

Sad mi reci – Opća opasnost

Voli me – Petar Grašo

Ja samo za te živin – Klapa Rišpet

Čekam te – Tony Cetinski

Na svečanosti kakvu najbolja domaća glazba zaslužuje doznat ćemo ime nasljednika Nine Badrić i Petra Graše koji su ranije svojim hitovima osvojili srca publike. Pjesmom godine na prvom Danu najbolje domaće glazbe proglašena je pjesma Dani i godine Nine Badrić. Iduće godine to je pošlo za rukom Petru Graši s pjesmom Ako te pitaju, a lani je opet slavila Nina zahvaljujući predivnoj baladi Rekao si. 

Pogledajte kako je bilo prije godinu dana u zagrebačkom Muzeju Mimara, kada je pobjednica osvanula i na zagrebačkim fontanama. 

Dan najbolje domaće glazbe raste iz godine u godinu. Tako će 29. siječnja u City Plazi, nakon dodjele nagrade Bilo naroda, uslijediti i mini koncerti Jelene Rozge i Vesne Pisarović. Iako je bio najavljen i nastup Nine Badrić, nažalost je zbog zdravstvenih tegoba jedne od najcjenjenijih hrvatskih glazbenica morao biti otkazan. Nina će do daljnjega mirovati kako bi bila u najboljoj formi za veliki koncert u zagrebačkoj Areni, u ožujku. 

Dan najbolje domaće glazbe dosad je bio ekskluzivan event za koji su se karte mogle samo dobiti, a ove godine prvi su put puštene u prodaju. Sav iznos prikupljen prodajom ulaznica bit će doniran dječjim odjelima KBC-ova u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku u sklopu humanitarne akcije narodnog Slušaj svoje srce. Srce zna da je dječji osmijeh neprocjenjiv. 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?