Dragi Lastane, ne želim više rasti - žali se "Vlade Divac"

Dragi Lastane, ne želim više rasti - žali se "Vlade Divac"

NA INDEX.HR forumu pronašli smo skenirani isječak iz rubrike pitanja i odgovori Politikinog zabavnika od 1. siječnja 1982. U njemu se 14-godišnji pubertetlija pita kako da prestane rasti.

"Imam 14 godina a visok sam 188.5 cm. Zanima me postoji li bilo kakav način za zaustavljanje mog vrtoglavog rasta. Molim što precizniji odgovor."

Uredništvo beogradskog časopisa za djecu odgovara:

"Da bismo ti mogli bilo što odgovoriti, trebali mi mnogo više znati. Pitanje je, recimo, je li tvoj rast zaista vrtoglav? Možda je, a možda su tvoji roditelji visoki. Ti si sad u pubertetu, kad hormoni "rade", pa se brže raste. Ali, da ne nagađamo, najbolje da se obratiš svom školskom liječniku koji će ti na osnovu pregleda reći je li tvoj rast vrtoglav ili normalan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve to ne bi bilo toliko zanimljivo da "potpisnik" pisma nije Vlade Divac, kasnije proslavljeni srpski košarkaš.

Međutim, ispostavilo se da je riječ o duhovitoj montaži, autor koje je Pavle Ćosić, urednik web sitea "Krompir".

"Ispalo je slučajno. Kopao sam po starim "Zabavnicima" tražeći je li netko od danas eksponiranih ličnosti, političara, nekad slao pisma "Zabavniku". I onda sam naletio na pismo koje je napisao izvjesni Mizah Karić, i jednostavno sam došao na ideju da ga potpišem s Vlade Divac. Ideja je bila da pokažem u kojoj je mjeri moguće manipulirati ljudima pomoću elektronskih medija" - izjavio je Ćosić za Nin.

You've fooled us.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara