Droga i suze u mjuziklu o Maradoni

Droga i suze u mjuziklu o Maradoni

LEGENDARNI nogometni genijalac kojeg je upropastila droga zaslužio je u svojoj domovini Argentini glazbenu verziju svog burnog života u kojem je bilo nevjerovatnih uspona i padova.

Mjuzikl "Broj deset: između raja i pakla" oduševio je publiku na premijeri u Buenos Airesu, ali našlo se i kritičare zbog uljepšane i srcedrapateljske priče o nekadašnjem "Malom zelenom".

Scenarij se pretežno bavi Maradoninom tamnom stranom pa pokazuje njegovo drogiranje, seksualne orgije, tučnjave s paparazzima i sukobe s princom Charlesom i argentinskim predsjednikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je imao obožavatelje širom svijeta posebno su ga zamrzili Englezi kojima je u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva 1986 godine uz pomoć suca dao čuveni gol rukom. Danas kao 46-godišnji debeljko živi na Kubi gdje se liječi od ovisnosti, pa nije prisustvovao premijeri.

Producenti tvrde da su dobili njegovo odobrenje za prikazivanje takvog komada jer su mu obećali lovu od zarade. Produkcija je stajala 350.000 dolara, a dobit se očekuje od realizacije tog projekta širom svijeta. U toj glazbenoj tragikomediji pojavljuje se čak i duh revolucionara Che Guevare, a žene u publici plaču kada glavni lik svojoj supruzi pjeva tužnu serenadu.

Priča o mladiću koji je od siromaha postao slavni bogataš i nakon toga sasvim propao zbog droge u mjuziklu ga prikazuje kao anđela što je naljutilo one koji znaju pravu istinu o njegovom životu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara