Drugo lice Sonje Kovač: Ljubav prema plesu i dobrotvorni rad s djecom

Tekst: A.M.
Foto: Marija Mihić, Igor Sambolec / CROPIX

IAKO je u medijima prezentirana kao razmažena posvuduša, Sonja Kovač zapravo je prava humanitarka koja će sve napraviti za dobrobit drugih, posebice neiskvarene djece koje traže uzor u velikim zvijezdama koje se svakodnevno spominju u medijima. Daleko od glamoura i reflektora, Sonja se u slobodno vrijeme posvetila klincima koji uz pomoć nje uče umijeće plesnih koraka.

"Trenirala sam ples u srednjoj školi i rekreativno sam išla na razne tečajeve"

Dobrom prijatelju Miri Blaževiću, inače instruktoru plesa koji ima vlastiti studio, Sonja radi uslugu tako što slobodno vrijeme provodi plešući i družeći se s djecom u njegovom plesnom studiju. "Trenirala sam ples u srednjoj školi i rekreativno sam išla na razne tečajeve. Puno sam se posvetila plesu, ali zbog ozljede koljena nažalost nije bilo ništa od moje velike plesne karijere", rekla nam je Sonja koja je danas ujutro plesala s klincima u Velikoj Gorici.

"S obzirom da sam medijski eksponirana osoba pomažem prijatelju i promoviram ples kao način komunikacije. Dobro je da se djeca okreću dobrim i zdravim stvarima poput plesa, a ne da idu pušiti ili piti nakon škole. Jako volim djecu i cijenim što su iskreni i neiskvareni, njima je sve oprošteno", rekla nam je Indexova blogerica koja zna sve vrste plesa, od klasičnog valcera pa sve do rumbe ili sambe.

"Obožavam tango jer je jako senzualan i iako su pokreti lagani ima puno energije i ljubavi u njima"

Kad smo je upitali kako to da nikad prije nije otkrila široj javnosti svoju ljubav prema plesu, Sonja nam je priznala da neke stvari drži podalje od javnosti jer smatra da to nikome nije zanimljivo. "Obično ljudi vole čitati skandale i razne idiotarije, a ovo je nešto što radim isključivo iz ljubavi", priznaje pjevačica i glumica koja kao najdraže plesove izdvaja tango i rumbu.

"Obožavam tango jer je jako senzualan i iako su pokreti lagani ima puno energije i ljubavi u njima", priznaje Sonja Kovač koja se nada da će uskoro spojiti svoju glazbenu karijeru s plesom. "Beyonce rastura plesom, a oduvijek mi se sviđao i Michael Jackson za kojeg bi se moglo reći da je začetnik plesnih pokreta u videospotovima. Još uvijek nisam iskoristila svoje dugogodišnje plesno umijeće u svojim spotovima jer to čuvam kao adut", otkrila nam je pjevačica koja dodaje da sanja o tome da jednog dana napravi veliku turneju na kojoj će osim pjesme biti mnoštvo plesnih koreografija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara