Društvenim mrežama kruži jeftin trik za mirisno i mekano rublje - bez omekšivača

Društvenim mrežama kruži jeftin trik za mirisno i mekano rublje - bez omekšivača
Foto: GIPHY

INTERNET je pun raznih trikova i savjeta za pranje rublja, no jedan je posebno privukao pažnju korisnika društvenih mreža, otkako je osvanuo na Facebook grupi Hinch Army Cleaning Tips. Riječ je o zamjeni omekšivača bijelim octom prilikom pranja rublja u perilici, a ljudi tvrde da je trik nevjerojatno učinkovit.

"Nakon što sam u posljednje vrijeme pročitala sve vaše objave o izbacivanju omekšivača i dodavanja bijelog octa umjesto njega, isprobala sam ga i ostala zaprepaštena. Moje rublje nikada nije mirisalo tako lijepo i čisto, a perilica je blistava", napisala je jedna osoba. "Isprobao sam ga danas i impresioniran sam kako mi odjeća i ručnici prekrasno mirišu. Bio sam vrlo skeptičan, ali sam zadovoljan rezultatima", dodala je druga.

Prije nego što posegnete za bilo kojim octom u svom kuhinjskom ormariću, zapamtite da obavezno morate koristiti destilirani bijeli ocat. Ova vrsta ne sadrži tanine (biljne boje) koji bi mogli ostaviti mrlje na vašoj odjeći. Riječ je o vrlo blagoj kiselini koja neće štetiti tkaninama, ali će ukloniti ostatke sapuna.

Prije pranja, u perilicu ga dodajte isto kao i omekšivač - napunite spremnik u koji inače stavljate omekšivač, dodajte deterdžent i pokrenite pranje. Oni koji su ga isprobali tvrde da bijeli ocat pomaže pojačavanju mirisa vašeg deterdženta za rublje, a odjeću čini mekanom dugo vremena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara