Dubrovčani se sprdaju s projektom od 365.000 kuna: Jest skupo, al je barem ružno

Dubrovčani se sprdaju s projektom od 365.000 kuna: Jest skupo, al je barem ružno
Foto: Facebook

NA FACEBOOK stranicama Grada Dubrovnika osvanule su fotografije novouređene površine uz gradski stadion i jednu od najprometnijih prometnica u Lapadu.

Iako su se oni pohvalili "novom, modernom vizurom inspiriranom mediteranskim i modernističkim elementima" kako bi opravdali činjenicu da su za popločani pod, klupu, malu fontanu i prostor za odlaganje bicikala potrošili gotovo 365 tisuća kuna, građani nisu bili impresionirani. Radovi su počeli sredinom studenog prošle godine. 

"Žali bože para i truda, koji je bio zbilja veliki i jako dug, rezultat je totalno bezvezan. Trotoar bio i ostao", komentirao je jedan Dubrovčanin. 

"U dvojicu za 5 dana bi ovako remek djelo napravili, a radilo se mjesec dana ako ne i više.Ovo je sramota, a potrošila se dobra lova", složio se drugi. 

"Bože dragi katastrofe!!! I s ovim se vi hvalite? Ovo je trebalo platit, trebalo je napravit projekt, idejno rješenje, uređenje, izvođenje radova i ometanje normalnog prolaska pješacima 2 mjeseca? Da se stavi ovo jada od 'fontane', izbetonira kockasta podloga koja je bila puno ljepša i postave ove rugobe, što je ovo, za bicikle?", naljutila se jedna žena. 

Ubrzo su odustali od ozbiljnih komentara te su se dobro zabavili sprdajući se uređenju. 

"Vrh arhitekture, ovaj beton spada u endemske vrste koji rastu samo na ovim prostorima, isti tip betona pronađen na Šetalištu Nika i Meda Pucića već 8 godina dura. Mislim da ovu fontanu možemo nazvat Najmanja Onofrijeva pa poradit na disperziji gostiju van Grada", "Jest puno para, al makar je ružno i nefunkcionalno", "Napokon će svih osam ljudi koji voze bicikle po gradu imati mjesto za svoje metalne ljubimce kad dođu gledati Ligu prvaka na stadion...", "Dobro je da je od betona, inače bi cifra bila barem duplo", "Opast će gužva ljeti na Stradunu", "Bandić je mala beba za vas. Ovo nije fontana, ovo je pilo", bili su samo neki od komentara. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara