Dvadeset parova kuhara amatera bori se za nagradu od sto tisuća kuna

Dvadeset parova kuhara amatera bori se za nagradu od sto tisuća kuna

Foto: RTL

KULINARSKI show "3,2,1 kuhaj" vraća se na male ekrane, a od ponedjeljka, 1. veljače, čak dvadeset parova kuhara amatera borit će se za titulu najboljeg i glavnu nagradu od sto tisuća kuna.

Emisija u novoj, trećoj sezoni sa sobom donosi i novosti. Osim što dosad najveći broj natjecatelja, njih 40, kuhaju u parovima, podijeljeni su u dvije skupine – u Bijelom timu su natjecatelji iz obalnog dijela Hrvatske, dok su u Crvenom timu natjecatelji iz kontinentalnog dijela.

Natjecatelji će svakog tjedna testirati svoje kulinarske mogućnosti na poseban način. Tako će u prvom tjednu pripremati jelo sa zadanom glavnom namirnicom, drugi će dan imati vremena birati namirnice u dućanu, koji se nalazi na samom setu, a trećeg dana će ih suparnički tim iznenaditi zadanim receptom i time pokušati "zapapriti" daljnje natjecanje. Svakog tjedna dva najlošije ocijenjena para ulaze u duel, u kojem ih maštovitost i improvizacija mogu spasiti od ispadanja.

Kandidati iz primorskog dijela otvorit će novu sezonu i pokazati što mogu skuhati od namirnica na temu "Bakino dvorište". Tema će nas vratiti u djetinjstvo, prisjetit ćemo se namirnica i recepata po kojima su hranu pripremale naše bake. A posebno će biti zanimljivo vidjeti kako se natjecatelji s mora snalaze u kuhanju namirnica s kojima se dosad nisu susretali, poput riječne ribe ili kiselog zelja i kobasica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žiri će moći pomagati u određenim trenucima, no ipak sve ostaje na kandidatima i njihovom snalaženju i kreativnosti.

Tko će naslijediti prijašnje pobjednike, Anku Cvitanović i Tomislava Pavlovića, odlučit će žiri. Tomislavu Špičeku i Željki Klemenčić ove se sezone pridružuje Ivan Pažanin, vrhunski chef iz Splita koji se odlično snašao.

"Osim tradicionalne i raznolike hrvatske kuhinje, natjecatelji će imati priliku upoznati se i s različitim kuhinjama svijeta. Naučit će kako se pripremaju jela iz Južne Amerike, kako spremati u woku te kako nekim jelima dodati moderan smjer uz pomoć nekoliko trikova. Kandidati su voljni učiti i to će se vidjeti i u samoj emisiji. Paze u pripremama samih namirnica, pri spajanju okusa i samoj prezentaciji jela", priznao je Ivan, koji kandidatima neće gledati kroz prste jer je konkurencija za pobjednika velika.

Doris Pinčić Rogoznica vodit će nas kroz svaku epizodu, a prva je na rasporedu 1. veljače u 20 sati na RTL-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara