Džihad Cosmo uči žene kako da ohrabre muževe da postanu bombaši samoubojice

Foto: AFP

AL-QAIDA pokrenula je magazin za žene, koji je popularno nazvan "Džihad Cosmo", u kojem muslimanke savjetuju o tome kako da sačuvaju ljepotu i budu u trendu. Osim toga, žene se tu uči kako da ohrabre muževe da postanu bombaši samoubojice, ali i kako se udati za mudžahedina. "Al-Shamikha" je časopis koji na 31 stranici sadrži savjete o temama koje okupiraju žene. Ipak, ima i praktičnih savjeta kao što su oni o ophođenju sa bombašima samoubojicama. Osim toga, sadrži i intervjue sa ženama koje su ohrabrile svoje muževe da krenu u "sveti rat".

Donosi i savjete za one neudate, naime, pomaže im sa savjetima kako bi ubrzo promijenile taj status. Na stranicama naslovljenim sa "Ljepota", ženama se sugerira da što češće budu pokrivene i u zatvorenom prostoru kako bi imale lijep ten. Naravno, najveća vrijednost su djeca i suprug pa im se poručuje neka se brinu o djeci i podržavaju muža u njegovim naumima. Iako zvuči nevjerojatno, časopis kao glavnu poruku sadrži ideju da vjernici moraju dati život za ono u što vjeruju jer će preko mučeništva postići sreću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Al-Shamika" stvoren je kako bi se educiralo žene pa da i one krenu u sveti rat. Iz časopisa kažu kako su im žene jako važne jer rađaju potomke. Imaju veliku važnost pa se te smatraju da je bitno da žene znaju istinu o svojoj religiji i njezinim dimenzijama, kao i očekivanjima koje od njih ima njihova vjera. Ovo opasno oružje propagande distribuira se putem interneta pa je stoga još opasnije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara