Eddie Murphy ponovo u kinima

"Zovem se Norbit Albert Rice i siroče sam…" Ovako počinje priča o dječaku Norbitu (Eddie Murphy), kojega je prihvatio i odgojio gospodin Wong (Eddie Murphy), vlasnik restorana i sirotišta Golden Wonton, gdje je Norbit upoznao svoju srodnu dušu, dražesnu Kate (Thandie Newton).

Dvoje djece postalo je nerazdvojno… sve dok Kate ne usvoje i ona zbog boljeg života ostavi Norbita samoga. Jednog dana pozamašna desetogodišnjakinja Rasputia (Eddie Murphy), spasi usamljenoga i plahoga devetogodišnjeg Norbita od zadirkivanja trojice nasilnika na školskom igralištu. Nakon toga njih dvoje zajedno završe školu, odrastu i vjenčaju se, a Norbit postane dijelom njezine obitelji.

Rasputia i njezina tri brata - Veliki Jack (Terry Crews), Earl (Clifton Powell) i Blue (Lester "Rasta" Speight) - vode građevinsko poduzeće Latimore Construction Company i provode većinu vremena izrabljujući vrijedne ljude, prijeteći im i iznuđujući njihov novac. Krotki Norbit zaposlenik je firme i njegovi se šurjaci prema njemu odnose s omalovažavanjem, a žena još i gore.

Proždrljiva Rasputia često ga šalje u lokalni restoran Rib Shak, u vlasništvu bivših svodnika Pope Sweet Jesusa (Eddie Griffin) i Lord Have Mercya (Katt Williams), po njezine ekstra velike obroke hrane. Taj Norbit živi u tom svijetu koji se okrene naglavačke kad se u njega vrati odrasla i prelijepa Kate, sa željom da otkupi sirotište od gospodina Wonga koji želi u mirovinu. Njezin zaručnik, Deion (Cuba Gooding, Jr. ), koji ju navodno obožava, zapravo je prepredeni lažljivac koji s Latimoreima planira sirotište pretvoriti u striptiz klub The Nipplopolis (Dudopolis).

Međutim, nepokolebljivi Norbit prozre njihovu igru i shvati da u Boiling Springsu stvari nikako ne valjaju, baš kao ni u njegovoj kući. U njemu su se opet rasplamsali osjećaji prema Kate i to mu daje novu snagu...

Eddie i Charles Murphy napisali su priču za film Norbit iz zafrkancije, bez nekog posebnog opterećenja ili pritiska, na temelju nekih snimaka koje su vidjeli na internetu: jedan bračni par bio se dograbio i mlatio na ulici pred svima. A reakcija promatrača i snimatelja filmića bila je potpuni šok, jer je žena bez najmanjeg problema skršila svog partnera.

Urnebesna komedija režisera Briana Robbinsa u hrvatskim kinima se kinima počinje prikazivati danas.

Nagradna igra je završena.

Index u suradnji s Blitz filmom nagrađuje posjetitelje s četiri DVD-a i četiri blokića za pisanje. Kako biste osvojili nagrade, na e-mail nam pošaljite točan odgovor na nagradno pitanje, zajedno sa svojim imenom, prezimenom i adresom:

Eddie Murphy u komediji Norbit tumači:

a) jednu ulogu

b) dvije uloge

Danas su nagrađeni Nino Uzelac, Umag; Miroslav Milić, Osijek; Zlatko Brenko, Zagreb i Maja Đurašević, Karlovac.

c) tri uloge

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara