Edo Maajka - "Panika": Premijerno pogledajte spot o "kaosu" i životu na rubu egzistencije

Foto: Screenshots

SPOT za dugoočekivani novi singl Ede Maajke - "Panika", konačno je stigao! Režiju potpisuje Filip Filković Philatz, a spot premijerno možete pogledati na Indexu.

"`Panika` je posebna pjesma, dobri beatovi, dobar tekst. Mislim da će se svidjeti ljudima. To sam vam ja! Ja za 2011. godinu", kaže o novom singlu i spotu Edo Maajka. Pjesma "Panika" žestokog je beata i provokativnog teksta - socijalne je tematike i progovara o siromaštvu, korumpiranim političarima, krizi duha i morala, medijima i njihovoj odgovornosti te običnim ljudima, radnicima, na rubu egzistencije i životnog elana. Beat u pjesmi potpisuje Billain, dok je za mastering zaslužan Miro Vidović iz zagrebačkog Morris studija.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Panika" nije dugo ostala samo na tekstu i beatovima, već je dobila i svoje video izdanje - izrazito efektan i žestok spot u režiji Filipa Filkovića Philatza, koji o spotu kaže: "Ideja koja se provlači kroz video je priča o našem imaginarnom anti junaku `dr. Viktoru Grujiću` koji je nekada bio znanstvenik, a sada beskućnik koji svoje vrijeme provodi ordinirajući i realizirajući svoje stare izume. To je sve naravno pozadina radnje, ono što je u primarnom planu je njegova svakodnevica u prediciranom vremenu koje bi tek trebalo nastupiti. Htio sam zapravo pokazati te neke ljudske pozitivne strane koje se niti u najvećem `kaosu`, na rubu ekonomske i socijalne krize, ne mogu ugasiti, ali se svakako mogu ponovno aktivirati - u spotu putem metaforične tehnologije. Naš znanstvenik krene u čišćenje svega što on smatra da bi trebalo očistiti kako bi stvorio bolji put za buduće generacije".

Nakon prošlogodišnjeg svojevrsnog best of albuma "Spomen ploča", Edo Maajka ovih dana u Zagrebu završava svoj dugoočekivani novi album "Štrajk mozga". Album će izaći u ožujku 2012., a za njega Edo ima samo riječi hvale: "Na `Spomen ploči` imao sam samo tri nove stvari, dok su druge bile upakirane u nove aranžmane. Ovo je novi album, 13 super ultra mega hitova, hahaha... Sve pjesme su nove i poseban je gušt raditi s novim pjesmama". Također, naglašava kako koncerata neće biti sve do sredine travnja, kad planira krenuti u koncertnu promociju "Štrajka mozga" po cijeloj regiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara