Eduardo privatno: Hrvatska mi je omogućila sve što sam danas i želim joj vratiti!

POZNATA Ronaldova klinika R-9 u Rio De Janeiru već je dva i pol mjeseca drugi dom Eduarda da Silve, koji se u rodnom Brazilu zajedno s obitelji oporavlja od ozljede. "Brazil mi se svidio od prve. Odgovara mi klima, more i sunce, a i ovdje je Lorena puno više vani, dok je u Londonu vrijeme uglavnom provodila u stanu. Ne bojim se stanovati tu, vozim rutama koje znam. Ne idem, primjerice, na Copacabanu, jer je poznato da tamo zbog turista ima svega ili u kvartove koji su na lošem glasu", rekla je tjedniku Extra Eduardova supruga Andrea te je dodala kako ne zna "gdje će i što će" nakon njegovog oporavka.

Eduardo i Andrea da Silva nedavno su u Riju, u elitnoj četvrti Recreivo, kupili kuću, a ne smetaju im, kažu, ni brojne opasnosti zbog kojih se gradom voze u blindiranom automobilu. Poznati nogometaš veliki dio dana provodi u teretani, na rehabilitaciji i u bazenu, a Andrea se bavi dvogodišnjom kćeri Lorenom, po kojoj su nazvali novu kuću. Eduardova ozljeda sad je, priča Andrea da Silva tjedniku Extra, daleko iza njih: "Hvala dragom Bogu, ali ja se više tog lošeg perioda uopće ni ne sjećam, zaboravila sam ga. Pomogli su nam naši najbliži, nikad nismo u tom periodu bili sami. To su ljudi koji su razumjeli našu bol i samim time je brže prošla", kaže Eduardova supruga.

"Kao da Bog nije htio da idemo dalje. Sada to trebamo zaboraviti"

Liječnici su po pitanju Eduardovog oporavka jako pozitivni - kažu da bi već u kolovozu trebao početi s treninzima, iako se oko nogometa počeo živcirati puno ranije, naravno, već u prvim minutama Europskog nogometnog prvenstva, kojeg je vjerno pratio putem malih ekrana. "Dečki su igrali sjajno. Mene to nije iznenadilo, jer znam koliko imamo jake igrače pojedinačno, ali i jak tim. Eto, na kraju je tako ispalo. Nije bilo sreće. Kao da Bog nije htio da idemo dalje. Sada to trebamo zaboraviti", rekao je Eduardo o "pehu stoljeća" na Euru.

Iako ih je životni put već nanio van granica Lijepe naše, Eduardo i njegova supruga ističu kako će se u Hrvatsku, pa i Brazil, uvijek vraćati. "Prije svega sam profesionalac, a i Hrvatska mi je omogućila sve ovo što sam danas i želim joj to nekako vratiti", zaključuje nogometaš.

M.A.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara