Ekskluzivni video: Zaboravite U2, Živo blato je održalo rock koncert stoljeća u Zagrebu!

Foto: Sven Gorjanc-Fabić

GENERAL Vasilije Mitu, u čijem rokerskom tijelu živi podstanar - folker Siniša Vuco, sa svojim je vjernim suborcima u Tvornici održao koncert o kojem će Zagreb još dugo pričati.

"Ne daju mi pjevati u Zagrebu", grmio je Vucin alterego na koncertu u rasprodanom splitskom klubu Kocka u studenom prošle godine. Vasilije Mitu je zato uzeo stvar u svoje ruke i u svoja usta i svim poklonicima balkanskog folk&rola podario koncert za pamćenje u metropoli koja je dugih, predugih devet godina čekala na ukazanje Vasilija, Mačka i Toše.

Index vam donosi putovanje mračnom polutkom hrvatskog glazbenog sna, a s obzirom da se glavni junak ove priče, ogorčen natpisima da je obiteljski nasilnik, Gospi Sinjskoj zavjetovao na šutnju medijima, Indexove gledatelje i čitatelje kroz priču vodi Mirko Barbir, dobri duh hrvatske metal-folk-pop-fanzinske scene i najbolji poznavatelj podvojene Vuco/Vasilije Mitu ličnosti.

"Nije Hlado Pivo nego Topla pišaka!"

Kao što ćete vidjeti iz videa koji nije prepričljiv, Živo blato i njihov frontmen na koncertu nisu štedjeli nikoga. Na tapetu su se našli U2, Darko Rundek, "abortirano Zabranjeno pušenje", kako je Mitu nazvao Hladno pivo, Vlatko Stefanovski "koji izgleda ka da nije jeba cili život" , naši vladari bivši i sadašnji, novinari i svi ostali neprijatelji ove testosteronom nabijene ekipe.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara