Ekskluzivno: Big Brother snima se u Bangkoku (i drugi detalji nove sezone)

LOŠA priprema i porazna gledanost Celebrity Big Brothera te neočekivani uspjeh Farme glavni su razlozi zbog kojih su čelnici RTL Televizije u novom reality projektu neke stvari odlučili radikalno promijeniti. Svjesni činjenice da četrnaest ljudi u izoliranoj kući na periferiji metropole više nikog ne zanima, producenti su osmislili novi show koji bi po budžetu i raskošnoj produkciji trebao nadmašiti prošle sezone, a Index vam ekskluzivno otkriva što će i na kojim lokacijama raditi novi stanari i, naravno, potencijalne medijske zvijezde. "Producenti su na nekoliko lokacija", rekli su nam iz RTL-ove press službe o novom projektu.

Nova sezona Big Brothera snimat će se u Bangkoku, na Tajlandu, a RTL Televizija će, kao i inače, do rujna odabrati sretnike koji odlaze na nesvakidašnje putovanje. Umjesto cjelodnevnog ležanja i tračanja, novi će se stanari baviti brojnim poslovima te će se od njih tražiti da budu u punoj fizičkoj spremi. U novu sezonu producenti, naime, uvode elemente reality showa Survivor pa stanari ovoga puta neće imati sve servirano, već će se morati pobrinuti za osnovne namirnice, a u nekim situacijama i golo preživljavanje.

Na Tajlandu u rujnu rekordno visoke temperature

Kandidatima će na raspolaganju biti puno više prostora nego u prošlim sezonama - kuću s bazenom zamijenit će veliko imanje, a u sklopu dnevnih i tjednih zadataka natjecatelji će se (pod nadzorom, naravno) kretati i van imanja. Upravo u vrijeme snimanja Big Brothera, dakle, od rujna do kraja godine, taj se dio Tajlanda suočava s "najgorom verzijom" tropske klime - obilnim kišama i temperaturama oko 35 stupnjeva Celzijusa pa će natjecateljima zadatke, osim domišljatih producenata, otežavati i priroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Show će trajati četiri mjeseca, a tjedna emisija emitirat će se uživo iz zagrebačkog studija. Iako još nije službeno potvrđeno, u igri za voditeljicu opet je Antonija Blaće, koja je u posljednjih nekoliko sezona uspješno "personalizirala projekt" i nametnula se kao najlogičniji izbor za moderatora nove i zahtjevnije sezone. Kako doznajemo, o suvoditeljima se još razmišlja - Renata Sopek zatrpana je obvezama oko video programa s tjelovježbom, a Marko Lušić u Celebrity Big Brotheru nije pokazao ono što je RTL Televizija od njega očekivala.

U novoj reality sezoni, koja počinje u rujnu, očito neće manjkati iznenađenja, a za njih se brinu i ostale TV kuće - Nova TV navodno, uz novu sezonu Farme, planira i show Circus Reality. O sudbini poznatih odlučuje stručni žiri sastavljen od cirkuskih majstora - klaunova, akrobata, krotitelja životinja, gutača vatre... Tvrtka Endemol, vlasnik brojnih licenci za zabavne emisije, nudi dvije verzije cirkuskog reality showa - u njemu mogu sudjelovati anonimci, ali i poznata lica, ali sudeći prema uspjehu Farme, Nova TV očigledno ni ne razmišlja o prvoj opciji. Hrvatska televizija se, barem zasad, drži provjerenih formata - Ples sa zvijezdama i Zvijezde pjevaju i u novoj će sezoni subotom biti neizostavni dio večernjeg programa.

Dorijan Klarić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara