Elizabeth Taylor objavila dijelove ljubavnih pisama Richarda Burtona

Tekst: P.R.
Foto:20th Century Fox

GLUMAČKA diva Elizabeth Taylor je u srpanjskom izdanju modnog časopisa Vanity Fair objavila dosad javnosti nepoznate dijelove ljubavnih pisama koje je primila tijekom dvadeset godina duge veze sa slavnim glumcem Richardom Burtonom.

Elizabeth i Richard upoznali su se davne 1962., a glumac ju je obožavao sve do svoje smrti


Ljubav se rodila 1962. godine tijekom snimanja Kleopatre u Rimu, a tada su Elizabeth i Richard bili definitivno najveće filmske zvijezde u svijetu. Budući da su oboje bili u braku, crkva je strogo osudila njihovu vezu, a mladi su se ljubavnici vjenčali odmah po razvodu od svojih dotadašnjih supružnika. U braku su bili do 1974. godine. Godinu dana kasnije ponovno su se vjenčali, da bi se opet razveli 1976., no i od tada su se svako malo vraćali jedno drugome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U jednom od pisama Burton je ovako opisao 19-godišnju Elizabeth koju je toga dana prvi puta vidio. "Bila je nevjerojatno lijepa i skoro sam se počeo smijati kada sam je vidio. Bila je vatra, kuga, glad, uništenje,....imala je prekrasne grudi, a tijelo joj je bilo čudesno. Bila je neupitno prekrasna...ukratko, bila je jednostavno previše".

"Nema života bez tebe, ako me ostaviš, morat ću se ubiti"


"Ako me ostaviš, morat ću se ubiti, nema života bez tebe. Volim te i uvijek ću te voljeti. Vrati mi se što prije",  napisao je Burton u drugom pismu poslanom nakon jedne od brojnih svađa. Burton je umro u Švicarskoj 1984. godine, u 58. godini od krvarenja u mozgu, a posljednje je pismo napisao nekoliko dana prije smrti. U njemu je glumici otkrio kako je bio najsretniji u vrijeme kada su bili zajedno i pitao je imaju li još jednu šansu. Elizabeth je pismo primila kada se vratila s njegova pogreba.

Nakon Vanity Faira, pisma će u cijelosti biti objavljena u knjizi "Furious Love: Elizabeth Taylor, Richard Burton and Marriage of the Century".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara