Ella pokazala božićno drvce, napali je zbog tradicije koje se drže mnogi Hrvati

Ella pokazala božićno drvce, napali je zbog tradicije koje se drže mnogi Hrvati
Screenshot/Foto: YouTube/Instagram

ELLA DVORNIK već se pohvalila svojim božićnim drvcem.

"I evo ako niste pogledali moj posljednji #vlogmas na Youtubeu, ovako izgleda naše drvce", napisala je Ella uz fotografiju raskošnog drvca u dnevnom boravku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ella Dvornik-Pearce (@elladvornik) on

Naravno, u komentarima su se odmah javili neki kojima je zasmetalo što Ella nije okitila bor na Badnjak. "Zašto više nitko ne kiti bor na Badnjak??? Zaštoooo???? Ono kad sve ide u k.... nek i tradicija propadne. Nadam se samo da je to neki trend ili faza i da neće dugo trajati", pobunila se jedna njezina pratiteljica, a influencerica joj je brzo odgovorila.

"Draga Jelena. Kićenje bora je poganski njemački običaj koji je popularizirala kraljica Viktorija kad se udala za Njemca i od njega dobila drvce. Kad je izašla u novinama Amerikanci su to vidjeli i od toga napravili ono što je kićenje danas. U Hrvatskoj se bor kiti tek od sredine 1800-ih godina. Znaci među zadnjima smo. Bor kao simbol nema veze s nijednom vjerom pogotovo ne kršćanskom te dan kićenja kao takav ne postoji već je određen ljudima. Dakle kititi možeš i na ljeto jer doslovno nema veze s Božićem koji, pretpostavljam, ti kao i većina Hrvata slaviš", odgovorila joj je smireno Ella.

 

Na YouTubeu je objavila i snimku procesa kićenja drvca te otkrila da im je pri odabiru ukrasa i dekoraciji bora pomogla Charlesova mama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara