Emilia Clark priznala da ju je za govor u GOT-u inspirirao Hitler

Emilia Clark priznala da ju je za govor u GOT-u inspirirao Hitler
Screenshot: YouTube

U POSLJEDNJOJ sezoni serije "Igra prijestolja" Daenerys, koju utjelovljuje Emilia Clark, imala je zadatak održati govor u kojem je svoje sljedbenike pozvala u nove pohode, i to na nepostojećem valirijskom jeziku kojim se koriste u seriji. Kako je morala zvučati poput pravog, snažnog vođe, glumica je za Variety priznala da je inspiraciju pronašla u Adolfu Hitleru.

"Možda će se sada činiti smiješnim, ali pripremajući se za govore, gledala sam dosta snimki diktatora i snažnih vođa na raznim jezicima kako bih vidjela mogu li razumjeti što oni govore bez poznavanja jezika. I moguće je! Mogu u potpunosti razumjeti što Hitler govori", ispričala je Emilia te dodala: "Pomislila sam, ako mogu vjerovati u svaku pojedinu riječ koju izgovaram, gledatelji uopće neće toliko čitati titlove."

Kada se pripremala za snimanje i vježbala svoje govore, Clark je to radila obraćajući se kućanskim aparatima poput hladnjaka i štednjaka, uz što je i održala govor s prozora hotelske sobe u Belfastu, gdje se serija snimala. "Prozor je bio zatvoren, nisam htjela da ljudi pomisle da lajem kao luđakinja", priznala je glumica.

Da su se pripreme isplatile, dokazala je kad je iz prvog pokušaja uspjela odraditi zadatak. "Došla sam na set i bez probe sam iz prvog pokušaja cijeli govor održala savršeno", pohvalila se za kraj.

Ni njezini obožavatelji nisu skrivali oduševljenje izvedbom, a neki su posljednji govor sami stavili uz bok Hitlerovom. "Emilia Clark je blagoslov svijetu. Ne zaslužujemo je! Danyin govor tonom je bio jezivo i neodoljivo nalik onom kakav sam doživio samo od Hitlera", napisao je jedan fan na Twitteru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara