Emily Ratajkowski ne plaća najamninu jer je našla rupu u zakonu

Emily Ratajkowski ne plaća najamninu jer je našla rupu u zakonu
Foto: Instagram

MANEKENKA Emily Ratajkowski i njezin suprug Sebastian Bear-McClard, prema pisanju New York Posta, ne plaćaju najamninu za stan u New Yorku jer su pronašli "rupu" u zakonu - tzv. "zakonu o potkrovlju" (Loft Law). New York Post opisuje ga kao "pravnu rupu s ciljem zaštite umjetnika u usponu s niskim primanjima".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Emily Ratajkowski (@emrata)

Zakon o potrkovlju zaživio je još 1982. godine u svrhu zaštite stanara slabijeg imovinskog stanja određenih zgrada u Velikoj Jabuci od nekvalitetnih uvjeta življenja, ali i neopravdanog povećanja stanarine ili iseljenja. Ipak, postoji i Zakon o potkrovlju koji se tiče umjetnika, te koji treba razlikovati od prethodno spomenutog.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Emily Ratajkowski (@emrata)

Ovaj za umjetnike kaže kako stanar mora imati dokument koji je ovjerilo Državno vijeće za umjetnost u New Yorku ili gradskog odjela za kulturna pitanja kako bi uopće mogao živjeti u stanu. Ipak, to Emilynom suprugu, glumcu i producentu nije problem, što ljuti njegova stanodavca koji tvrdi kako se McClard u još uvijek lažno predstavlja kao umjetnik u usponu, iako se procjenjuje kako je "težak" oko 12 milijuna dolara, odnosno oko 79 milijuna kuna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Emily Ratajkowski (@emrata)

Najamninu za spomenuti stan u ulici Bleecker Streetu, kojem živi od 2013. godine, nije platio od završetka 2017. godine, zbog čega je trenutno dužan barem 120 tisuća dolara. Sve to ljuti i susjede glumca i manekenke. "Zbilja su patetični. Iskorištavaju sustav i rugaju se drugim stanarima koji zbilja jedva spajaju kraj s krajem", komentirali su ogorčeni susjedi, prenosi The Cut.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Emily Ratajkowski (@emrata)

Nakon navedenih optužbi, oglasio se i McClardov odvjetnik Michael Kozek. "On je umjetnik, rođen i odrastao u New Yorku, dijete umjetnika čiji su se roditelji svojedobno i sami borili za svoje domove, i to pod spomenutim zakonom", izjavio je za strane medije.

Ni Emily nije pošteđena neugodnih komentara zbog nasale situacije. Obožavatelji joj ispod objava na društvenim mrežama komentiraju kako bi se trebala sramiti te joj govore da se prestane fotografirati te ode platiti stanarinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara