Europska unija traži igračke za svinje

Europska unija traži igračke za svinje
SVINJE ne smiju ostati bez "igračaka", svinje se neprestance moraju "igrati", stoji u smjernicama Europske unije (EU) pod brojem 2001/93/EG!

Naravno, birokratima iz EU na umu nije bila svinjska zabava nego njihovo zdravlje, objašnjava se u zanimljivom prilogu Gospodarskog lista. Naime, svinje moraju radi vlastitog zdravlja stalno nešto "istraživati i pomicati". Bez takvih igračaka svinje ruju po slami, sijenu, piljevini i tresetu, a to, za svinje NIKAKO nije dobro. U slami se može sakriti uzročnik infektivne bolesti, primjerice, virus svinjske kuge, u piljevini ima mikrobakterija koje uzrokuju teške otekline... Upravo zato, smjernice EU traže da se u svaku svinjsku nastambu u roku od nekoliko mjeseci mora instalirati najmanje dvije do tri igračke, kojima će se, umjesto da ruju li ruju, svinje poigrati i zabaviti do kolinja. Spominju se različite "zanimacije", a kao najbolje rješenje lanci za igranje s pričvršćenim drvenim elementima. Važno je da igračke budu čvrsto vezane lancima da ih svinje ne otrgnu. Kako svinjama lanac brzo dojadi, europski stručnjaci preporučuju više lanaca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispitivanja su pokazala da svinje najbolje zabavljaju s četiri lanca obješena o krajeve željeznih šipki zavarenih u križ. Još je Platon, za razliku od Darwina, tvrdio da su svinje među životinjama najsličnije čovjeku. I najnesličnije...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara