Europski mediji oduševljeni Kraljevima ulice, kladionice baš i ne

VELIKI dio europskih medija koji ovih dana prate beogradski Eurosong ocijenilo je naše predstavnike Kraljeve ulice kao jedno od najvećih iznenađenja na spektakularnoj pozornici u Areni. U večeri euro dancea, u kojoj se gotovo svaka zemlja predstavila umjetnom ljepoticom u kratkoj suknjici, naši ulični svirači očito su bili pravo osvježenje, a najviše pohvala dobila senzacionalna plesačica Mia, koja je izgledom i plesnim umijećem osvojila medije u Beogradu.

> Eurosong: Kraljevi ulice izborili finale, scenom dominirali golišavi dekoltei

Ponosni, ali i umorni, Kraljevi ulice najavljuju kako će i u finalu, koje je na rasporedu sutra od 21 sat, dati sve od sebe. "Na pozornici je bilo odlično, a posebno smo ponosni što smo ušli u finale. To znači da se naš trud isplatio i da nas je europska publika zapazila", rekli su na press konferenciji nakon sinoćnjeg polufinala. Objavljen je i raspored zemalja u finalu Eurosonga - Hrvatska nastupa deveta od 25 zemalja, natjecanje otvara Rumunjska, a zatvara Norveška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojne svjetske agencije i mediji ne štede na pohvalama kad je riječ o "Romanci" i Kraljevima ulice, a javnosti se, sudeći prema komentarima, posebice dopao Lacijev stih iz pjesme u kojem govori da je on "prvi internet na svijetu". "Predstavljanje triju različitih generacija na pozornici nešto je sasvim novo za Eurosong", pišu strani mediji, a novinari koji Eurosong prate iz srpske metropole ističu kako su hrvatski predstavnici "skromni, iznimno profesionalni i jako dragi ljudi".

Komplimenti na račun hrvatskih predstavnika u većem dijelu spadaju u "opisne ocjene" - kad je lova u pitanju, malo se tko u Europi želi kladiti na Kraljeve ulice. U trenutnom poretku su na nezavidnom 21. mjestu, a vrh ljestvice predvode Rusija, Ukrajina, Srbija, Grčka i Armenija. Bosna i Hercegovina je na šestom, Albanija na 22. mjestu, a Europljani se, gle čuda, najmanje klade na "najveću silu Eurosonga" - Veliku Britaniju.

D.K.
Foto: Eurovision.tv, Menart

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara