Evo kako možete provjeriti švrlja li vam netko potajno po profilu na Facebooku

Evo kako možete provjeriti švrlja li vam netko potajno po profilu na Facebooku
Foto: Instagram

UNATOČ svemu što znamo o sigurnosti na internetu i raznim upozorenjima, mnogi od nas i dalje su jako opušteni kad je riječ o sigurnosti naših profila na Facebooku.

Lozinke koje se mogu pogoditi od prve (poput 12345 i druge najopasnije), neažuriranje antivirusnih softvera i davanje osobnih podataka na raznim mjestima po internetu čine nas ranjivima. 

S obzirom na to da se logiramo na Facebook kad god možemo s raznih uređaja, nerijetko se dogodi da zaboravimo jesmo li se na kraju odlogirali ili sad netko može u miru švrljati po našem profilu ili mailu.

Postoji način da to spriječite čak i ako ste daleko od računala na kojem ste se u jednom trenu logirali. 

Kad se prijavite na Facebook (bilo na telefonu, tabletu ili računalu) idite na Postavke> Sigurnost> Gdje ste prijavljeni. Potom kliknite na Edit i vidjet ćete sve uređaje na kojima ste trenutno prijavljeni. Vidjet ćete i koristi li se na računalu ili smartphoneu, te IP adresu i posljednje vrijeme kad je taj uređaj korišten za pristup vašem profilu na Facebooku.

Uz svaku sesiju nalazi se gumb "Završetak aktivnosti", kojim možete prekinuti sve neželjene prijave.

Ako se uopće ne želite dovoditi u situaciju da morate provjeravati, postavite upozorenja koja će se oglasiti svaki put kad se netko pokuša logirati na vaš Facebook. Idite na Postavke> Sigurnost> Login Alerts.

Možete postaviti i dodatnu razinu odobrenja prijave. Idite na Postavke> Sigurnost> Login Alerts> Odobrenja, gdje možete dodati još jedan korak u prijavama, odnosno kod koji će vam stići na mobitel i nitko ga drugi neće imati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara