Evo kakva je danas i što radi Mira Bićanić, prva hrvatska milijunašica iz kviza

Evo kakva je danas i što radi Mira Bićanić, prva hrvatska milijunašica iz kviza
Foto/Screenshot: Jovica Drobnjak/P-portal/YouTube

NA MALE ekrane vraća se kviz Tko želi biti milijunaš, a kao i u prvoj rundi, vodit će ga Tarik Filipović, koji je danas snimio svoju posljednju epizodu kviza Potjera. U prvoj etapi kviz se emitirao od 2002. do 2010. godine, najpoznatiji joker zovi bio je pokojni Mirko Miočić, a jedina i nezaboravna milijunašica bila je plavokosa profesorica hrvatskog jezika Mira Bićanić iz Virovitice.

U vrijeme kad je Mira osvojila milijun, kviz je bio neviđeno popularan u Hrvatskoj, a HRT je iste večeri emitirao i intervju s milijunašicom. Milijun kuna donijelo joj je pitanje koje mnogi pamte i dan danas.

 

Mira Bićanić milijun kuna osvojila je 14. lipnja 2003. godine. Na posljednjem pitanju iskoristila je joker "pitaj publiku". Njeno posljednje pitanje bilo je: Koja je od navedenih tv-voditeljica godine 2001. istrčala Pariški maraton? Ponuđeni odgovori bili su: Mirjana Hrga, Sandra Antolić, Mirna Zidarić, Ines Preindl. Maraton joj je donio milijun kuna, a onda se godinama ništa nije čulo o simpatičnoj Miri koja je odmah otkrila da će od milijun kuna sebi osigurati krov nad glavom.

Šesnaest godina kasnije Mira ima svoj stan i trenutno radi kao profesorica hrvatskog jezika u Srpskoj pravoslavnoj gimnaziji u Zagrebu, gdje se preselila nakon kviza. Prošle godine govorila je za P-portal, ali sudjelovanje u kvizu nije spominjala. Pričala je tek o svom pozivu profesorice i ljubavi prema djeci s kojom se kao prosvjetna radnica druži već 21 godinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara