Evo što duljina prstiju otkriva o seksualnosti kod žena (tvrde znanstvenici)

Evo što duljina prstiju otkriva o seksualnosti kod žena (tvrde znanstvenici)
Foto: Instagram

DULJINA kažiprsta i prstenjaka lijeve ruke kod žena može ukazati na njihovu seksualnu orijentaciju, utvrdilo je znanstveno istraživanje koje prenosi BBC.

Žene čiji su lijevi kažiprst i prstenjak različite duljine imaju veće izglede biti lezbijke, sugerira istraživanje koje ističe da to može biti rezultat izloženosti većoj količini testosterona u maternici.

Tim znanstvenika sa Sveučilišta Essex mjerio je prste 18 pari jednojajčanih blizanki od kojih je jedna sestra bila heteroseksualne, a druga homoseksualne orijentacije.

Prosječno su lezbijke imale različite duljine tih dvaju prstiju za razliku od svojih heteroseksualnih sestara, što je tipično muška odlika, no samo na lijevoj ruci.

Znanstvenici su također mjerili duljine prstiju kod 14 parova jednojajčanih blizanaca od kojih je jedan bio heteroseksualni muškarac, a njegov brat homoseksualac, no nisu utvrdili nikakve veze.

Kod žena su uobičajeno kažiprst i prstenjak iste duljine dok se njihova duljina kod muškaraca razlikuje.

I muški i ženski plod u maternici je izložen djelovanju muškog hormona testosterona, no neki su možda izloženi više od drugih, kažu znanstvenici.

Voditeljica studije dr Tuesday Watts, s Odjela za psihologiju Sveučilišta Essex kaže: "Zbog toga što jednojajčani blizanci dijele sto posto gena, a mogu se razlikovati u seksualnoj orijentaciji, to znači da moraju biti odgovorni neki drugi faktori a ne geni."

"Istraživanje sugerira da se naša seksualna orijentacija određuje u maternici i ovisna je o količini muškog hormona kojoj smo izloženi ili načinu na koji naš organizam tada reagira na hormon i oni izloženi većim razinama testosterona imaju veće izglede biti biseksualni ili homoseksualni."

"Zbog veze razina hormona i različite duljine prstiju promatranje nečije ruke može pružiti uvid u njihovu seksualnost."

Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu Archives of Sexual Behaviour.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara