Evo što učiniti ako vam pukne kondom tijekom seksa

Evo što učiniti ako vam pukne kondom tijekom seksa
Screenshot: Youtube

VEĆINA ljudi strahuje od spolno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće pa poseže za kondomom, no ni to nije stopostotna zaštita, osobito ako se dogodi da kondom pukne tijekom seksa. 

Christine Brennan, liječnica i profesorica u Školi za javno zdravstvo u New Orleansu, smatra da u takvoj situaciji nema mjesta za paniku ako se odmah poduzmu potrebne mjere. 

"Trudnoća i HIV se moraju spriječiti unutar 72 sata. Neželjena trudnoća može se spriječiti uzimanjem pilule za dan poslije, a HIV uzimanjem profilakse. Iako postoji i opcija abortusa, taj postupak može izazvati velike psihičke posljedice pa je jednostavnije popiti pilulu za dan poslije", kaže ona za portal Tonic. 

>>>Radite li i vi ovo s kondomom? Ta bi vas pogreška mogla skupo koštati<<<

Iako se mnogi pribojavaju sitnih pukotina u kondomu, ona tvrdi da su šanse za to minimalne budući da se kondomi testiraju prije pakiranja, a kad dođe do puknuća, ono je poprilično očito. 

Bez obzira na to koristite li kondom ili neku drugu vrstu kontracepcije Brennan naglašava da je bitno voditi računa o osobnoj higijeni te preporučuje da se pomokrite nakon svakog seksualnog odnosa. 

"Ako se pomokrite nakon seksa tako ćete očistiti mokraćnu cijev i spriječiti infekcije mokraćnih puteva", tvrdi liječnica.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara