Evo zašto je maleni britanski princ dobio ime Louis

Evo zašto je maleni britanski princ dobio ime Louis

Foto: Splash

PRINC William i Kate Middleton u ponedjeljak su dobili treće dijete, a u petak je objavljeno da se dječak zove Louis Arthur Charles.

Budući da se ime Louis uopće nije spominjalo u medijima prije objave, niti je konkuriralo na kladionicama, može se reći da su Kate i William odabirom iznenadili cijeli svijet. Kraljevska djeca većinom dobivaju tradicionalna imena kojima se daje počast nekom od slavnih predaka. 

Mnoge je zbunila i činjenica da ime Louis imaju i princ George, ali i njihov tata princ William.

Joe Little, urednik magazina Majesty, kaže da korištenje istog imena u krugu bliskih rođaka nije neobično, ali da su William i Kate željeli odati počast djedu princa Philippa.

"To je ime vrlo važno i princu Charlesu, Williamovu ocu, čiji je prastric i mentor, Earl Louis Mountbatten, ubijen 1979. godine", kaže Little koji dodaje da mu je neobično da u imenu djeteta nema nijednog iz obitelji Kate Middleton.

"Zanimljivo je što u imenu novog princa nema nijednog iz obitelji Middleton, budući da je ovo već treće dijete. Da je htjela, Kate je mogla sina nazvati Michael ili James po svom bratu ili ocu”, kaže Joe Little.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara