Evo zašto je princeza Diana u javnosti uvijek hodala spuštene glave

Evo zašto je princeza Diana u javnosti uvijek hodala spuštene glave
Foto: Guliver Image/Getty Images

DOVOLJAN je jedan pogled na stare fotografije princeze Diane da se shvati kako je u javnosti najčešće glavu držala spuštenu.

Bila je toga i sama svjesna pa je u intervjuu koji je dala Andrewu Mortonu i knjizi Diana: Her True Story - In Her Own Words otkrila zašto je to radila.

Kako je rekla, trebalo joj je šest godina da se počne osjećati ugodno u svojoj koži nakon što se vrlo mlada udala za princa Charlesa.

"Kad sam se tek pojavila u javnosti, uvijek sam spuštala glavu. Sad kad pogledam te fotografije, izgledam mrzovoljno, no nisam bila. Bila sam prestrašena", rekla je.

"Nisam bila mrzovoljna ni kao dijete. To jednostavno nisam ja. Bojala sam se pozornosti koju sam dobivala i trebalo mi je šest godina da se počnem ugodno osjećati u svojoj koži i sad sam spremna nastaviti s tim", dodala je.

Embed from Getty Images

Kako je istaknula, nagli prelazak iz anonimnosti u kraljevski život bio joj je pretežak.

"Jedne minute bila sam nitko i ništa, a već druge princeza od Walesa, majka, igračka za medije, članica kraljevske obitelji... Bila sam previše toga za jednu osobu", rekla je.

Kraljevski tajnik Dickie Arbiter tvrdi da to nije bio jedini razlog zašto je uvijek spuštala glavu.

"Upoznao sam je tri ili četiri dana prije vjenčanja. Imala je smo 20 godina, ljudi su je zvali Sramežljiva Di jer je spuštala glavu tijekom razgovora. No ona uopće nije bila sramežljiva. Samo ju je mučila njena visina od 178 centimetara. Zbog toga je spuštala glavu kad je pričala s ljudima kako se oni ne bi osjećali neugodno i kako bi bila na njihovoj razini", rekao je za Vogue.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara