"Fahrenheit 9/11" prvi na sjevernoameričkoj ljestvici najgledanijih filmova

"Fahrenheit 9/11" prvi na sjevernoameričkoj ljestvici najgledanijih filmova
DOKUMENTARAC redatelja Michaela Moorea "Fahrenheit 9/11" izbio je na prvo mjesto sjevernoameričke ljestvice najgledanijih filmova ovog vikenda, prema privremenim podacima koje je u nedjelju objavila tvrtka Exhibitor Relations.

Film koji žestoko napada politiku predsjednika Georgea W. Busha i način na koji američka vlada vodi rat protiv terorizma, trebao bi ovog vikenda zaraditi 21,8 milijuna dolara.

Dokumentarac distribuira neovisni kanadski studio Lions Gate Films, a u SAD-u se prikazuje u 868 kino-dvorana, što je rekord za takvu vrstu filma. Ipak, to je mali broj kino-dvorana za film koji će po svoj prilici biti na vrhu box-officea.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se kontroverzni film Mela Gibsona "Pasija" prvog tjedna prikazivao u 4.600 kino-dvorana i zaradio je 20 milijuna dolara.

Pet mjeseci uoči američkih predsjedničkih izbora 2. studenoga Mooreov je film u središtu bitke između političkih pristaša konzervativnog i liberalnog tabora, od kojih prvi pozivaju na bojkot filma, a drugi da mu se dade potpora.

Politička bura koju je film izazvao dala mu je takav publicitet da bi trebao nadmašiti Mooreov prethodni rekord od 24 milijuna dolara koliko je ovaj Amerikanac zaradio filmom "Ludi za oružjem".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara