Fani Stipković za Hrvatsku bez krzna

Prijatelji životinja konačno su krenuli u dugo najavljivanu medijsku kampanju, koja počinje postavljanjem jumbo plakata u Zagrebu i Splitu. Za zaštitno lice odabrana je manekenka i ljubiteljica životinja Fani Stipković koja se, baš kao što je slučaj i u inozemnim kampanjama, slikala bez odjeće, te će tako, smatraju Prijatelji, najbolje privući pozornost prijeko potrebnu ovom gorućem problemu.

"Ne mogu shvatiti kako netko može podržavati nasilje nad životinjama. Nema mi nikakvog smisla da životinje proživljavaju takvo mučenje zbog mode, pogotovo jer krzno nije nužno i potpuno je zamjenjivo. Moderni možete biti i bez ubijanja. Odbacite krzno i uključite čovječnost!", poručuje Fani Stipković.

Viktor Drago u ulozi stilista te fotograf Duško Vlaović zaslužni su za izgled kampanje, koja će zasigurno plijeniti poglede te tako natjerati Hrvate da razmisle o tom što nose, a možda će u modu vratiti i davno "odbačeno" umjetno krzno, koje danas, u napretku tehnologije, zaista može izgledati kao pravo.

Kampanja se nastavlja velikim prosvjedom u veljači, različitim performansima i akcijama te daljnjim javnim istupanjima poznatih hrvatskih estradnjaka.

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara