Fanovi bijesni na Beyonce - je li njen posljednji potez zaista tako besraman?

Fanovi bijesni na Beyonce - je li njen posljednji potez zaista tako besraman?
Screenshot: YouTube

ISTOVREMENO s izlaskom filma "Kralj lavova", Beyonce je prije nekoliko dana objavila i album "The Gift" te dva spota za pjesme "Spirit" i "Bigger". Odmah su, naravno, pali milijuni pregleda, ali među gledateljima njezinih novih uradaka pojavili su se i oni koji su sve te kadrove i haljine već negdje vidjeli te zaključili - Beyonce opet besramno kopira.

Stranica Diet Prada objavila je videousporedbu koja nikako ne ide na ruku slavnoj pjevačici. Njezin spot, naime, nevjerojatno nalikuje 18-minutnom spotu za pjesmu "La Maison Noir: The Gift and The Curse" koji izvodi grupa Petite Noir. Spot je objavljen u listopadu prošle godine, a na YouTubeu ima gotovo dva milijuna pregleda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada) on

Spot koji simbolizira ponovno rađanje baziran je na ljepotama Konga, i to kroz četiri elementa - vatru, vodu, zrak i zemlju, a režirala ga je vizualna umjetnica Rharha Nembhard. Beyonce je svoj, pak, režirala zajedno s Jakeom Navom, a nijedno se još nije oglasilo o ovom "posuđivanju" ideja.

Fanovi su, očekivano, razočarani te pišu kako ovo nije prvi put da Beyonce uzima ideje drugih, manje poznatih umjetnika. "Ona je ikona, ali uvijek krade od drugih", piše jedan fan. "Je li ovo hommage ili krađa? Ima li itko više vlastite ideje", pita se drugi.

"Nisam iznenađena. Pa ona to stalno radi", tvrdi jedna pratiteljica, a druga zaključuje: "Na kraju dana, zbog ovog sam čula za Petite Noir. Zahvaljujući društvenim mrežama, lako se pronađe izvor. Ovo je dobra situacija za sve."

Beyonce se, ako je vjerovati brojnim svjedočenjima iz glazbenih redova, često potpisuje pod tuđe radove. Pjesme "Survivor" i "Crazy In Love" samo su neke od pjesama koje navodno nije napisala, a tvrdi suprotno. Nakon što je medijima ispričala kako je napisala pjesmu "Irreplaceable", javio se pjevač Ne-Yo i objavio svoju verziju, iz koje je posve jasno da ju je Beyonce kupila, a ne napisala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara