Fanovi nestrpljivi: Do koncerta skupine Depeche Mode preostalo dva tjedna

Fanovi nestrpljivi: Do koncerta skupine Depeche Mode preostalo dva tjedna

JOŠ JE samo dva tjedna ostalo do koncerta engleskog elektroničkog glazbenog sastava Depechea Modea koji će u zagrebačkoj Areni nastupiti u sklopu svjetske turneje Tour of the Universe 2009. Koncertom će promovirati svoj dvanaesti studijski album, te podsjetiti na stare hitove poput "Silence" ili "Personal Jesus".

Sedma postaja - Zagreb

Prilikom predstavljanja turneje na konferenciji za novinare u Berlinu klavijaturist benda Andrew Fletcher je najavio: "Snimanje novog albuma kojeg će producirati Ben Hillier planiramo završiti do kraja godine. Nakon izlaska albuma u travnju sljedeće godine krećemo na veliku turneju nazvanu Tour of the Universe 2009, u sklopu koje ćemo posjetiti 28 gradova u 22 europske države, a sedma postaja bit će nam Zagreb".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turneja, u kojoj je uvrštena i hrvatska metropola, započinje 10. svibnja u izraelskom Tel Avivu a završava 5. rujna u Fort Lauderdaleu na Floridi. Strani mediji koncertne turneje Depeche Modea nerijetko uspoređuju s onima U2, jer je poznato kako "jutuevci" rade najspektakularnije koncerte na svijetu. Ako se povijest bude ponovila, onda će i ova turneja okupiti oko pola milijuna obožavatelja. Naime, turneju "Singles 86-98" pohodilo je 270 tisuća ljudi, turneju "Exciter" 350 tisuća, a turneju "Touring the Angel" 410 tisuća ljudi.

L.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara