Ferrari 599 GTB by Edo Competition

POČETKOM kolovoza mala skupina paparazzo fotografa uslikala je snježnobijeli Ferrari 599 na autocesti u Njemačkoj. Bočnim dijelom lako se mogao razaznati natpis Edo Competition. Gotovo tri mjeseca nakon ekskluzivnih snimki dolaze i prve službene informacije.

Najaktualnijem Ferrarijevom modelu snaga je povećana na 650 KS ponajprije zahvaljujući doradama na elektronici motora te sustavu zračnih filtera. Za najhrabrije dostupna je izvedba sa 750 KS iz 6,3 litre obujma. Tunirani 599 leži na 20 palčanim naplatcima s Pirelli gumama dimenzija 245/35 sprijeda te 305/35 straga.

Podesiv ovjes ostaje standardni dio opreme sa tri razine podešavanja, omogućujući optimalan odnos udobnosti i sportske krutosti na svakoj podlozi. Za svaki slučaj ugrađen je set sportskih opruga koje spuštaju vozilo za 40 mm straga i 20 mm sprijeda.

Svaki put kad se koji dokoni autotuner drzne taknuti automobile poput Ferrarija, istinskim ljubiteljima diže se kosa na glavi. Uostalom, kome nije dovoljna maksimalka od 330 km/h te ubrzanje do stotke za 3,7 s. Taknuti V12 motor uistinu je pravo svetogrđe. I na kraju, koja je svrha tunirati gotovo savršen sportski automobil zna samo Edo Karabegović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara