Festival novog cirkusa pred vratima!

Festival novog cirkusa pred vratima!

ČETVRTI Festival novog cirkusa samo što nije počeo izvrtati svoje umjetnike naopako – od 18. do 22. listopada u zagrebačkim ćemo kazalištima, ali i alternativnim prostorima, moći gledati akrobate na tlu i u zraku, žene od gume, gutače šeflji i žarulja, klaunove i pokojeg žonglera. Svi oni izrazili su se kroz autorske predstave suvremenog cirkusa koristeći svoje vještine u pripovijedanju vrlo osobnih i intimnih priča.

Festival otvaraju dvije međunarodne premijere. U subotu, 18. listopada to je američko-francuska produkcija "Libertivore" koja spaja rock koncert sa zračnim cirkusom u Histrionskom domu, a u nedjelju, 19. listopada, Kanađanka Angela Laurier (pionirka Cirque du Soleila) će u predstavi "Déversoir" publiku Zagrebačkog kazališta lutaka upoznati s teškom obiteljskom dramom koja je ostavila trag i na njezino kontorcionističko, "gumeno" tijelo.

Osim ovogodišnjeg ambicioznog fokusa na temu intimnih ispovijedi, četvrti Festival novog cirkusa obilježit će i povratak australske skupine Acrobat, koja je još 2003. godine Eurokazovu publiku osvojila svojim sirovim akrobatskim jezikom i specifičnim humorom. Sada bez zaraslih ZZ Top brada, obrijani na ćelavo, često i bez komadića kostimografije, u balonu Boćarskog doma igraju predstavu "Smaller, Poorer, Cheaper". Ta će predstava ujedno i zatvoriti ovogodišnji festival, dvjema izvedbama, 21. i 22. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cjelokupni program Festivala novog cirkusa dostupan je na službenim web stranicama www.cirkus.hr, ali i na festivalskoj grupi na Facebooku. Središnji info-punkt i prodajno mjesto ulaznica je Cirkuski informacijski centar u Preradovićevoj 34, a dio ulaznica pušten je u prodaju i preko Integrala u Pothodniku, te Profil Megastorea u Bogovićevoj. 

Festival je nastavio svoju tradiciju da dovođenje vrhunskih predstava suvremenog cirkuskog kazališta ne svaljuje na džepove svoje publike, pa su i ove godine cijene ulaznica, u kontekstu domaćeg repertoara, ali i drugih međunarodnih festivala, zapravo – simbolične. Pojedinačne stoje od 40 do 80 kuna, a komplet se može pribaviti već za 200 kuna, odnosno 160 kuna za umirovljenike, nezaposlene i mlađe od 26 godina.

K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara